Telex din lumea fotbalului: Târgu-Mureş, ameninţată cu insolvenţa. Steaua aduce un atacant de patru goluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele două echipe din campionatul trecut sunt în pregătiri pentru noul sezon, însă liniştea financiară există doar la gruparea patronată de Gigi Becali.

Se cere intrarea clubului în insolvenţă - Vicecampioana l-a numit pe Dan Petrescu pe bancă şi a făcut o serie de transferuri spectaculoase, în frunte cu Maftei, Brandan, Nicoliţă şi Varga, însă mureşenii au şi probeleme financiare. Potrivit site-ului supervizor.ro, în 2014, clubul a avut pierderi de 775.000 de euro, iar acum are datorii de aproape 12 milioane de lei. De altfel, a şi apărut o cerere de insolvenţă la adresa clubului, depusă de creditorul Belvedere Vue SRL, adică de hotelul Belvedere din Sovata. Primul termen pentru judecată e fixat pentru 1 iulie.

Vine un atacant de patru goluri - Steaua s-a înţeles cu Alexandru Tudorie, care în campionatul recent încheiat a bifat 24 de meciuri şi patru goluri la Oţelul. Vârful de 19 ani a fost dorit şi anul trecut la Steaua, însă mutarea e pe cale să se facă acum, după retrogradarea Oţelului. Cum Steaua şi jucătorul s-au înţeles, campioana e în curs de a finaliza negocierile cu gălăţenii. Cotat la 500.000 de euro, Tudorie a declarat: „Orice jucător îşi doreşte să ajungă la Steaua şi să joace în Liga Campionilor. Trebuie să rămân la fel de modest şi muncitor“.