Tatăl lui Bute a pus eşecul pe seama operaţiei suferite de boxer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Bute a pierdut duminică dimineaţa lupta cu Jean Pascal, contând pentru centurile WBC Diamond şi NABF, la categoria semigrea. Ştefan Bute a comentat eşecul fiului său, în main eventul-ul galei de la Montreal.

„A fost un meci echilibrat, dar a pierdut pentru că nu şi-a folosit mâna stângă. A încercat doar în ultima repriză, dar nu i-a ieşit. Nu a avut explozie, s-a ferit cu mâna stângă tot meciul, a folosit-o doar pe final“, a declarat Ştefan Bute, pentru Digi 24. 

Partida cu Pascal era programată iniţial pe 25 mai 2013, dar a fost amânată pentru 18 ianuarie, din cauza unei operaţii suferite la mâna stângă de către Bute. În luna mai 2013, pugilistul român s-a operat la o clinică din Palm Beach, pentru îndepărtarea unor fragmente de os din mâna stângă.

Lucian Bute a fost învins la puncte (110-117) de Jean Pascal, într-un meci care a contat pentru centurile WBC Diamond şi NABF, la categoria semigrea. În contract este stipulată şi posibilitatea unei revanşe, pe care pugilistul român a anunţat că o doreşte, la finalul partidei cu Pascal. 

În noiembrie 2013, Bute l-a deposedat pe rusul Grachev de centura NABF, în primul meci al românului la semigrea şi primul după ce-a pierdut centura WBC la supermijlocie, în mai 2012, în faţa lui Froch.

CITIŢI ŞI:

VIDEO Revenire fără strălucire. Lucian Bute a pierdut la puncte în faţa lui Jean Pascal, care e noul rege al Montrealului

Prima reacţie a lui Bute după ce a fost învins de Pascal. Românul nu se lasă

Primul antrenor al lui Bute îl sfătuieşte pe pugilist să pună punct carierei. Ce urmează?