Refugiaţi în Banat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ricardo Fernandes şi Nae Manea nu s-au întors cu toată echipa la Bucureşti după meciul cu Timişoara pentru că nu a mai fost loc în avion şi pentru ei. Directorul sportiv a luat trenul spre Capitală, iar fundaşul portughez a trebuit să aştepte cinci ore singur ca să se întoarcă acasă cu următoarea cursă.

Titular incontestabil la Rapid în ultimele două sezoane, Ricardo Fernandes a fost trecut pe linie moartă după venirea lui Marius Şumudică la echipă.

El nu a fost folosit niciun minut în acest început de campionat, însă după accidentările lui Bozovici şi Rui Duarte, portughezul a prins lotul pentru întâlnirea cu FC Timişoara.

Lusitanul a efectuat deplasarea cu toată echipa în Banat, numai că la întoarcere a primit o veste-şoc din partea preşedintelui Dinu Gheorghe. "Nu mai avem loc în avion. Te întorci cu următorul, peste cinci ore", i-a spus "Vamă" fundaşului.

Fernandes: „Nu e normal"

Fotbalistul a confirmat episodul pentru „Adevarul". „OK! Nu mai sunt locuri în avion, înţeleg, dar nu este normal ca un fotbalist să stea singur timp de cinci ore într-un oraş străin. Am fost la hotel, nu am rămas la aeroport, dar puteau să mai lase câţiva jucători cu mine. De ce trebuia să fiu eu cel sacrificat? Nu am nimic cu cei de la Rapid, nu mă plâng nici prin vestiar că nu joc, chiar dacă nu-mi convine că nu sunt folosit", ne-a declarat fundaşul adus în Giuleşti de Jose Peseiro, în urmă cu doi ani. Ricardo Fernandes are şanse mici să mai rămână la echipă din iarnă, nefiind în graţiile antrenorului Marius Şumudică.

Pleacă în iarnă

Impresarul fotbalistului a anunţat deja că îi va căuta un alt angajament lui Fernandes, condamnând gestul oficialilor giuleşteni de a-l abandona pe jucător la Timişoara: "Este ridicol ceea ce au făcut cei de la Rapid. Probabil că Ricardo va părăsi echipa în următoarea perioadă de transferări".

Manea: „Am ajuns acasă a doua zi"

Nae Manea, fostul antrenor al echipei şi actualul director sportiv, ne-a confirmat şi el episodul petrecut în Banat. „Dinu Gheorghe mi-a spus în felul următor: «Nae, în avion nu mai sunt locuri, dar am bilet pentru tine la cealaltă cursă». Eu nu am vrut să mai stau câteva ore prin Timişoara şi m-am dus direct la gară. Am luat trenul frumos şi a doua zi dimineaţa am fost în Bucureşti. Nu vreau să plec de la Rapid, mă înţeleg bine cu Dinu", a declarat oficialul giuleştenilor.

"Dinu Gheorghe mi-a spus în felul următor: «Nae, în avion nu mai sunt locuri, dar am bilet pentru tine la cealaltă cursă»."
Nae Manea
director sportiv Rapid