Real Madrid, în derivă: Ce soluţii are preşedintele Florentino Perez, după ce a fost refuzat de Conte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi pare incredibil, Real Madrid, formaţia care a câştigat ultimele trei ediţii ale Ligii Campionilor, nu-şi găseşte antrenor.

Jurnaliştii spanioli au scris că pe lista clubului au rămas de acum variantele Roberto Martinez (naţionala Belgiei), Mauricio Pochettino (Tottenham) şi Michael Laudrup (liber de contract).

Doar că primii doi sunt sub contract şi aducerea lor implică un efort  financiar uriaş: la salariul lor s-ar adăuga şi clauza de reziliere a contractului. Iar Perez se fereşte de aşa ceva, în condiţiile în care trebuie să-l despăgubească şi pe Lopetegui la care a renunţat după doar 14 partide. Fostul selecţioner al Spaniei avea un contract de trei ani, perioadă în care ar fi trebuit să primească 18 milioane de euro!

Michael Laudrup ar fi cel mai uşor de adus. N-are echipă, a şi jucat la Real Madrid, între 1994 şi 1996 şi are reputaţia unui antrenor ofensiv. Doar că danezul de 54 de ani n-a mai lucrat în Europa din 2014, de când a preluat Lekhwiya, iar apoi Al-Rayyan, ambele din Qatar. Ceea ce e un minus, deoarece cota antrenorilor care pleacă în zona arabă, mai ales pentru o perioadă îndelungată, are de suferit.

În aceste condiţii, presa spaniolă a scris că Real Madrid ia în considerare şi varianta de a merge pe mâna argentinianului Santiago Solari, care acum e interimar. Fost fotbalist al „galacticilor“, între 2000 şi 2005, Solari (42 de ani) poate fi un nou Vicente del Bosque pentru gruparea din Madrid. La fel ca şi Del Bosque, Solari şi-a început cariera de tehnician la tineretul Realului (2013-2016), după care a făcut pasul spre echipa a doua, unde a stat până acum. 

Conducerea Realului ar fi tentată să meargă pe mâna lui Solari în următoarele patru partide, cu Melilla (în Cupa Spaniei, aseară), cu Valladolid, Viktoria Plzen şi cu Celta Vigo. Apoi, după 11 noiembrie, când va fi o pauză competiţională pentru meciurile echipelor naţionale, se poate lua o decizie definitivă, fie pentru păstrarea lui Solari, fie pentru angajarea unui alt antrenor.

7 trofee a câştigat Santiago Solari ca jucător al Realului: La Liga (2), Supercupa Spaniei (2), Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Cupa Intercontinentală.