Răzvan Lucescu, vulgarități la conferință: „VAR există în Grecia doar ca să f**ă PAOK”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Răzvan Lucescu a izbucnit în cadrul conferinței de presă după ce arbitrii i-au refuzat un penalty la 0-0 cu Giannina. Echipa sa e pe locul 4, la șapte puncte de liderul Panathinaikos.

Răzvan Lucescu spune că cineva are ceva cu echipa lui. Foto EPA EFE

A fost a doua deplasare la rând fără victorie pentru PAOK: 2-2 cu Asteras la Tripoli, după ce a condus cu 2-0 și a primit două goluri în prelungiri, și acum 0-0 cu Giannina.

Răzvan Lucescu și-a pierdut calmul la conferință, mai ales că arbitrii nu au dat penalty la un henț în careu în prima repriză, nevăzut nici de VAR. Antrenorul le-a spus jurnaliștilor, în engleză: „Băieți, e foarte simplu. VAR trebuie să corecteze greșelile. Până acum, VAR există în Grecia doar ca să f**ă PAOK".

Ofițerul de presă a încercat să-l oprească 

Ofițerul de presă al alb-negrilor i-a atras atenția asupra cuvintelor folosite, dar el a continuat, privind mai mult spre purtătorul de cuvânt: „Îmi pare rău, însă aceasta este situația. Fotbalul are reguli. Dacă e penalty, e penalty. Dacă e ofsaid, e ofsaid. Nu și pentru noi. Nu e nici penalty, nu e nici ofsaid.

Momentul în care mingea lovește mâna jucătorului de la Giannina. Captură TV

Am pierdut patru puncte în ultimele trei meciuri", a declarat Răzvan Lucescu. Monologul nu s-a oprit: „Acesta este fotbalul. Sunt reguli și le respectăm. În Grecia, fotbalul e diferit. Fotbal, reguli, dar nu când vorbim de PAOK. F**k PAOK!".

Amintiri dureroase cu campionatul din 2018

Răzvan Lucescu și-a continuat tirada, adresându-se reporterilor aflați în sală: "Poate ar trebui să-l aduceți aici pe Superman. Noi nu suntem Superman, suntem doar fotbaliști, care uneori joacă bine, alteori rău. Dar regulile trebuie respectate. Ofsaid, penalty... Când lovești mingea cu mâna, e henț. Astăzi, situația ar fi diferită pentru noi".

Apoi, antrenorul și-a vărsat năduful, amintindu-și de faptul că a pierdut campionatul în 2018, când PAOK a fost depășită de AEK în urma unor scandaluri imense: "Singura țară în care un campionat e furat și dat altei echipe. Singura în Europa. În lume, nu știu, poate mai sunt".

Scandal și la Olympiakos - Panathinaikos

Afirmațiile lui Răzvan Lucescu sunt susținute și de președintele lui Olympiakos, după derby-ul cu Panathinaikos, încheiat 0-0. După un gol anulat gazdelor cu VAR în ultimul minut, Vangelis Marinakis, patronul lui Olympiakos, a coborât pe teren, protestând vehement. A primit chiar și cartonaș galben! După meci, clubul din Pireu a dat un comunicat halucinant, încheiat astfel: "Unul dintre cele mai corupte campionate din toate timpurile. Toți știu, poate cu excepția guvernului grec".