Războiul taților la televizor: Hagi și Iordănescu, dialog incendiar pentru Ianis și Edi VIDEO

0
Publicat:

Atunci când Gheorghe Hagi (58 de ani) a explodat prima dată pe tema neconvocării fiului său, Ianis (24 de ani) la națională, pentru „dubla“ cu Andorra (sâmbătă, ora 21.45, Antena 1) și Belarus (28 martie, 21.45, Prima TV), un cititor al site-ului adevarul.ro a avut o remarcă simpatică: „Mai lipsește acum ca Iordănescu să sară și el să-l apere pe fii-su“. Ei bine, fix asta s-a întâmplat acum, când prima partidă a tricolorilor în preliminariile Euro 2024 bate la ușă!

Pentru că, miercuri seară, mai întâi, Anghel Iordănescu (72 de ani) a vorbit la Digi Sport, în încercarea de a justifica decizia luată de Edward (44), care l-a lăsat pe Ianis Hagi în afara lotului naționalei.

Apoi, mai târziu, a intervenit Gheorghe Hagi, la același post, și s-a dezlănțuit, atât la adresa lui Anghel Iordănescu, cât și a fiului său pe care l-a criticat, din nou, pentru că l-a sărit din schemă pe Ianis pentru meciurile cu Andorra și cu Belarus.

Ce a spus Anghel Iordănescu?

*Stați ușor! Are dreptul să vorbească (n.r. – Gheorghe Hagi). Și l-am înțeles ca părinte. Dar Gică Hagi să nu uite că a fost selecționer și a trecut prin situații de genul acesta. El putea să aibă o discuție cu Ianis Hagi și să-l întrebe. „S-a discutat, s-a vorbit, ai fost sunat, de cine?“.

*În condițiile în care Gică Hagi știe foarte bine că atât Anghel Iordănescu, cât și selecționerul actual, îl apreciem foarte mult pe Ianis Hagi. Vreți să comentez neapărat acest lucru? Încerc să vă răspund.

*Nu sunt un bun diplomat. S-a creat o tensiune de care echipa națională nu avea nevoie. Ianis Hagi ma are nevoie de încredere, mai are nevoie să apară pe o listă preliminară. Pe Ianis să-l ajute Maica Domnului să revină. Gică Hagi și-a luat avânt, pentru că stafful a analizat fiecare jucător în parte.

*I-am reproșat lui Edi că face această listă, dar o face și pune o sumedenie de jucători. Și el știe că are jucători în țară mai buni. A venit cu explicația lui, iar eu n-am fost convins. Eu puneam numai jucătorii despre care știam că au cu adevărat o șansă.

Cum a răspuns Gheorghe Hagi?

*Îi mulțumesc lui nea Puiu că-l apreciază pe Ianis, dar unul e nea Puiu, altul e băiatul lui. Din punctul meu de vedere, nu mi-am luat viteză, așa cum a spus dânsul. Am fost destul de rațional, am spus un lucru foarte pertinent. Nea Puiu cred că cunoaște foarte bine ce înseamnă un jucător important. Nea Puiu, nu mi-am luat absolut nicio viteză.

*Edi Iordănescu mi-a arătat mie personal, fost mare sportiv și manager important în România, că Ianis Hagi nu e important pentru el. 100%, poate să spună ce vrea nea Puiu. El își apără băiatul, foarte bine. Cred că nici nu gândește așa nea Puiu. Așa cred.

*Omiteți lucruri fundamentale, care fac diferența. Ianis, în Italia, la U21 (n.r. - Euro U21 din 2019) a fost cel mai bun. Număr 10, pasator. Atunci mai sunt lucruri de spus?

*S-au trimis mesaje. Nu confundați a sta de vorbă cu a trimite mesaje. Ca fotbalist, să văd că nu sunt pe lista de convocare a stranierilor e un șoc! Am fost jucător, e un șoc! După ce a anunțat lista, i-a dat mesaj. Asta e inadmisibil, pentru că a declarat că Ianis lipsește.

*Cum lipsește Ianis? Nu e dorit. Dacă era dorit, era acolo, el e sănătos. Ianis a făcut antrenamente cu noi trei zile, am văzut foarte bine. Sută la sută n-are cum sa fie, dar Ianis e un jucător foarte important, minim 30 de minute poate să joace.

*Un jucător important, într-o campanie de calificare, într-o luptă, când merge sănătos și e pe teren, trebuie să facă parte minim pe lista preliminară, nu vorbesc de a fi convocat. Dacă Ianis nu e convocat în lista stranierilor...

*Cu tot respectul, Ianis joacă la cel mai mare club, la cel mai titrat club. E cel mai bun tânăr jucător de acolo. El e pe teren, e sănătos.

*Să dea un răspuns selecționerul de ce nu e Ianis la echipa națională. Ca fost căpitan al echipei naționale, ca manager al unui club, nu e normal acest lucru. Îi selectăm pe cei mai buni? Dacă Hagi era la Real Madrid și nu juca trei meciuri, îl selecta nea Puiu? Îl selecta.

*Eu spun cu tărie, trebuia convocat sută la sută (n.r. – Ianis Hagi). Pentru Gheorghe Hagi, Ianis e un jucător foarte important. Jucătorul român care joacă la cea mai importantă echipă în momentul de față nu e la echipa națională, avem o problemă!

Lotul României

*Portari: Niță (Pardubice), I. Radu (Auxerre), H. Moldovan (Rapid)

*Fundași: Rațiu (Huesca), Manea (CFR Cluj), Rus (Pisa), Nedelcearu (Palermo), Drăgușin (Genoa), Burcă (CFR Cluj), Ștefănescu (Sepsi), Opruț (Hermannstadt)

*Mijlocași: Sorescu (FCSB), Cicâldau (Ittihad Kalba), M. Marin (Pisa), T. Băluță (Farul Constanța), Olaru (FCSB), R. Marin (Empoli), Șut (FCSB), Stanciu (Wuhan Three Towns), Moruțan (Pisa), Al. Dobre (Famalicão), Man (Parma), Oct. Popescu (FCSB)

*Atacanți: Tănase (Al Jazira), Alibec (Farul Constanța), L. Munteanu (Farul Constanța)

*Louis Munteanu l-a înlocuit pe George Pușcaș, după ce acesta a devenit indisponibil din cauza unei accidentări.

Programul complet al grupei I în preliminariile Euro 2024

*25 martie: Belarus – Elveția (19.00), Andorra – ROMÂNIA, Israel – Kosovo (21.45)

*28 martie: ROMÂNIA – Belarus, Kosovo – Andorra, Elveția – Israel (21.45)

*16 iunie: Kosovo – ROMÂNIA, Belarus – Israel, Andorra – Elveția (21.45)

*19 iunie: Elveția – ROMÂNIA, Belarus – Kosovo, Israel – Andorra (21.45)

*9 septembrie: Andorra – Belarus (19.00), ROMÂNIA – Israel, Kosovo – Elveția (21.45)

*12 septembrie: ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveția – Andorra (21.45)

*12 octombrie: Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția (21.45)

*15 octombrie: Elveția – Belarus (19.00), ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (21.45)

*18 noiembrie: Belarus – Andorra (19.00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21.45)

*21 noiembrie: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21.45)

Se califică primele două clasate în fiecare din cele zece grupe preliminare.

Programul transmisiunilor primelor două partide ale tricolorilor: meciul cu Andorra va fi pe Antena 1, iar cel cu Belarus se va vedea pe Prima TV.