Parchetul antidoping italian a cerut patru ani de suspendare împotriva lui Paul Pogba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul antidoping italian a cerut patru ani de suspendare împotriva lui Paul Pogba, fotbalistul francez al lui Juventus Torino, testat pozitiv la testosteron în august, a indicat pentru AFP o sursă din cadrul clubului italian.

Paul Pogba (Juventus Torino)

"Pot confirma că am primit în această (joi) dimineaţă această notificare de la autoritatea antidoping, fiind ceruţi patru ani (de suspendare)", a declarat această sursă pentru AFP, confirmând informaţii din presa italiană.

Rechizitoriul este în concordanţă cu pedeapsa maximă pe care o risca Paul Pogba în temeiul Codului Mondial Antidoping. O astfel de suspendare poate fi, însă, redusă la jumătate dacă francezul va demonstra că nu a intenţionat să trişeze. Ea poate fi chiar limitată la câteva luni dacă utilizarea substanţei a avut loc "în afara competiţiei şi nu este legată de nivelul său de performanţă".

Campion mondial în 2018 cu naţionala Franţei, Pogba, în vârstă de 30 de ani, a fost testat pozitiv în august, cu ocazia meciului dintre Udinese şi Juventus din prima etapă din Serie A, în care el nu a fost folosit.

La mai puţin de o lună după ce a fost suspendat provizoriu pe 11 septembrie de Agenţia italiană antidoping (NADO), Pogba a aflat vineri că analiza probei sale B a relevat prezenţa metaboliţilor de testosteron, la fel ca în proba A.

Pentru a explica acest test antidoping pozitiv, apropiaţii mijlocaşului au afirmat luna trecută că metaboliţii de testosteron provin dintr-un supliment alimentar prescris de un medic consultat în Statele Unite.

Testosteronul, hormon al fertilităţii şi al sexualităţii masculine, favorizează dezvoltarea muşchilor.