Naţionala feminină de volei ratează Euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa naţională de volei feminin a ratat calificarea la Campionatele Europene 2009 după ce s-a clasat doar pe locul trei în grupa C din runda a doua preliminară. Tricolorele plecau

Echipa naţională de volei feminin a ratat calificarea la Campionatele Europene 2009 după ce s-a clasat doar pe locul trei în grupa C din runda a doua preliminară.

Tricolorele plecau favorite după primul turneu, care a avut loc la Buzău, în perioada 30 mai - 1 iunie, unde reuşiseră victorii lejere în trei seturi cu Spania şi Macedonia şi o înfrângere la limită în cinci seturi cu Azerbai-
djanul (15-13 pentru azere în setul decisiv).

Preşedintele Federaţiei Române de Volei, Gheorghe Vişan, a acuzat arbitrajul din partida cu azerele, spunând că oficialul secundar din teren şi-a depăşit atribuţiile şi a decis reluarea ultimei faze din setul 4, care ar fi trebuit să fie câştigat de fetele noastre. "Ne-au furat la noi acasă", a declarat Vişan, menţionând că a discutat cu observatorul partidei după meci, dar nu a mai putut face nimic.

Complex în faţa Azerbaidjanului

La cel de-al doilea turneu, care a avut loc la Caceres, în Spania (6-8 iunie), româncele nu au reuşit însă să depăşească complexul azer şi s-au înclinat din nou în faţa ex-sovieticelor, tot în cinci seturi. În ciuda acestei înfrângeri, totuşi România spera să învingă Spania şi să ocupe măcar locul doi în grupă, care i-ar fi asigurat participarea la runda a treia calificatorie, un baraj tur-retur. Nu a fost să fie însă, gazdele turneului reuşind victoria după cinci seturi, 15-10 în setul decisiv.

Astfel, Spania se califică direct la CE 2009, în timp ce Azerbaidjanul va merge la baraj. Turneul final al Campionatelor Europene va avea loc anul viitor în Polonia.