Mutu a revenit pe teren! Fiorentina a scos un punct vital în Sicilia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalistul român Adrian Mutu revine, în această seară, pe terenul de fotbal, după nouă luni de absenţă, fiind aşteptat cu braţele deschide de toată suflarea „viola“.

UPDATE Presa din Peninsulă a apreciat determinarea lui Mutu.

 "Românul a dat dovadă de mare determinare. A fost jucătorul cu cele mai mari ocazii pe teren după trei şuturi pe direcţia porţii şi o lovitură de cap, la nouă luni după ce a stat departe de teren" scrie Firenzeviola.

"Mutu nu a reuşit să aducă puncte Fiorentinei. Deşi în prima repriză românul părea că ar fi în formă, şi-a pierdut din agresivitate în a doua jumătate a meciului. Astfel, Fiorentina câştigă doar un punct" anunţă Corriere della Sera.

După meci, Mutu nu a vorbit cu presa. Potrivit Firenzeviola, românul a fost sfătuit de avocaţi să nu dea nicio declaraţie, pentru a nu vorbi despre cazul de violenţă asupra ospătarului cosovar, în care este implicat.

 Cu toate acestea, colegul de echipă al lui Adrian, Gianluca Comotto, a vorbit despre performanţele românului. "S-a văzut cât de mult simţea nevoia să joace. Ne-a strâns în mijlocul terenului şi ne-a mulţumit că i-am fost alături în ultimele nouă luni" a spus Comotto, despre Mutu.

Adrian Mutu a fost unul dintre cei mai buni oameni ai Fiorentinei în partida terminată la egalitate, 0-0, în deplasarea de la Catania. Mutu a fost titular şi integralist la oaspeţi.

După ce a fost suspendat pentru nouă luni, începând cu data de 28 ianurie, pentru că a consumat sibutramină, Adrian Mutu revine printre titularii Fiorentinei, în deplasarea de la Catania, contând pentru etapa a IX-a din Serie A.

Mircea Sandu: "Prezenţa lui Mutu ar fi fost importantă la meciul cu Franţa"

Conform presei italiene, Fiorentina are nevoie de Mutu ca de aer, în acest moment echipa „Viola“ aflându-se pe un ruşinos loc 15.

Atacantul român se simte bine împotriva Cataniei, marcând, până în prezent, în poarta sicilienilor, 3 goluri în 5 meciuri.

Mihajlovici, alături de Mutu

„Il Fenomeno“ a avut o revenire spectaculoasă după suspendarea de şapte luni, cauzată de consumul de cocaină, reuşind în sezonul 2005-2006 să marcheze 5 goluri în 5 meciuri pentru echipa naţională a României şi 7 goluri pentru Juventus. Mutu a revenit pe teren la 29 mai 2005, intrând în minutul 57 al ultimului meci de campionat al lui Juve, 4-2 cu Cagliari.

Albanezul bătut de Adrian Mutu a oferit primele declaraţii în presa din Italia. Berat Racaj susţine că nu i-a adresat injurii rasiste românului, ci doar i-a cerut nota de plată. „Nu am jignit pe nimeni, n-am făcut nicio discriminare rasială, pentru Dumnezeu! Credeţi-mă că i-am cerut şi scuze lui Mutu când i-am cerut banii pe nota de plată. Nu caut publicitate, vreau doar ca justiţia să-şi facă datoria!", a declarat Berat Racaj pentru TG 1.

Meciul Catania - Fiorentina, este în direct la Digi Sport Plus, de la ora 21.45.

Iată echipele de start:

CATANIA: Andujar, Potenza, Silvestre, Spolli, Capuano, Biagianti, Gomez, Izco, Ricchiuti, Mascara, Antenucci

FIORENTINA: Frey, Comotto, Natali, Gamberini, Pasqual, Marchionni, Montolivo, Donadel, Santana, MUTU, Gilardino

Cifrele lui Adrian Mutu

2 este numărul suspendărilor lui Mutu: o dată în anul 2004, pentru consum de cocaină, şi o dată în 2010, pentru consum de sibutramină

7 goluri a marcat, în anul 2010, pentru Fiorentina, în doar şase meciuri jucate

8 este numărul echipelor pentru care a evoluat Adrian: FC Arges, Dinamo Bucuresti, internationale Milano, Hellas Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina

9 luni a fost suspendat, începând cu data de 28 ianuarie, pentru că a consumat sibutramină

20.000 de lire a fost amenda primită de Mutu pentru că a pătat imaginea clubului Chelsea Londra

28.000 de euro a fost amenda primită de român pentru că a pătat imaginea clubului „Viola“

8.000.000 de euro a plătit Fiorentina pentru servicii atacantului român

15.800.000 de lire a achitat Chelsea în schimbul lui Adrian Mutu

17.000.000 de euro este obligat „Il Fenomeno“ să plătească fostului său club, Chelsea Londra, pentru încălcarea contractului