Monica Niculescu s-a calificat în optimi la Doha, după un meci epuizant contra unei foste partenere a lui Horia Tecău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Niculescu (numărul 54 mondial) FOTO Reuters

Monica Niculescu a avut nevoie de mai mult de două ore pentru a o învinge, în trei seturi, pe americanca Bethanie Mattek-Sands (locul 42 mondial). Graţie acestui succes românca s-a calificat în optimile turneului WTA de la Doha.

Monica Niculescu a avut mult de furcă împotriva fostei partenere de dublu a lui Horia Tecău, americanca Bethanie Mattek-Sands (Mattek-Sands şi Tecău au câştigat proba de dublu mixt de la Australian Open în 2012). 

Chiar dacă a început meciul ca din tun, câştigând primul set fără mari emoţii, conaţionala noastră s-a relaxat în setul al doilea şi i-a permis adversarei să facă mai multe breakuri, aceasta restabilind egalitatea la seturi. În decisiv, Niculescu a călcat din nou pedala de acceleraţie, şi-a făcut ca la carte serviciul şi s-a impus în final în trei seturi, scor 6-1, 3-6, 6-3, după două ore şi 20 de minute de joc. 

Pentru Niculescu urmează în optimi duelul cu italianca Sara Errani, a patra favorită a turneului. Tot miercuri vor evolua la Doha şi celelalte două românce, Simona Halep şi Sorana Cîrstea, ambele partide ale fetelor noastre fiind programate să înceapă la ora 19, ora României.