Mario Monti: "Fotbalul italian ar trebui suspendat doi sau trei ani"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul italian Mario Monti a declarat că "fotbalul ar trebui suspendat doi sau trei ani", din cauza scandalului meciurilor trucate, "Calcioscommesse", care a zguduit Italia după arestările de luni.

"Oare o suspendare a acestui joc pentru doi sau trei ani nu ar fi favorabilă pentru maturitatea concetăţenilor noştri?", a declarat Monti, după o întâlnire cu premierul polonez Donald Tusk. "Nu sunt pe cale să fac o propunere guvernamentală, ci vorbesc de o dorinţă pentru care o resimt de mult timp în calitate de pasionat al fotbalului. Este trist când o lume care ar trebui să exprime mari valori se arată concentrată pe aspecte precum trădarea, ilegalitatea şi falsitatea", a adăugat el.

Un ordin de arestare a fost emis pe numele fostului portar al echipei Petrolul Ploieşti, Matteo Gritti, în timp ce căpitanul formaţiei Lazio, Stefano Mauri, a fost deja reţinut, în cazul de meciuri trucate "Calcioscommesse", internaţionalul Domenico Criscito fiind audiat la centrul de antrenament al Italiei şi apoi nereţinut în lotul pentru Euro.