Liga I: Unirea Alba Iulia - Gaz Metan Mediaş 0-0

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Pustai, antrenor Gaz Metan

Unirea Alba Iulia şi Gaz Metan Mediaş au terminat, duminică, la egalitate, scor 0-0, într-o partidă din etapa a 16-a a Ligii I, aceasta fiind prima întâlnire dintre cele două formaţii în primul eşalon

UNIREA ALBA IULIA - GAZ METAN MEDIAŞ 0-0

Unirea Alba Iulia: Cernea - S. Rădoi, Bonacin, Vujadinovic, Bucurică - Fl. Dan (Bălan 61), Olah, N. Varga (Dâlbea 65), C. Cristea - Veljovic, Grozav (Sg. Costea 72). Antrenor: Adrian Falub.

Gaz Metan Mediaş: Buchta (Vâtcă 34) - Nohai, Hoban, Akaky, Marovic - A. Munteanu (Dudiţă 82), Kubala, Todea, Pârvulescu - Eric - Silvăşan (Bud 90+1). Antrenor: Cristi Pustai.

Cartonaşe galbene: Olah 58, C. Cristea 76 / Kubala 25, Eric 88

Arbitri: Teodor Crăciunescu - Sebastian Gheorghe, Liviu Ciubotariu

Stadion: Municipal (Alba Iulia); Spectatori: 1.000

În minutul 17, Gaz Metan a avut cea mai mare ocazie a primei reprize, atunci când un şut al lui Kubala din afara careului l-a păcălit pe Cernea, însă balonul a lovit bara.

În minutul 30, în urma unei lovituri de colţ a celor din Alba Iulia, portarul lui Gaz Metan, Buchta, s-a accidentat în urma unui duel cu Akaky. Goalkeeper-ul a primit îngrijiri medicale pe marginea terenului mai multe minute, dar nu a mai putut continua jocul, iar tehnicianul Cristi Pustai a fost nevoit să îl înlocuiască 4 minute mai târziu cu Andrei Vâtcă. Din câte se pare, Buchta a suferit o comoţie cerebrală şi a fost imediat transportat la spital cu o ambulanţă.

În acest meci, Călin Cristea a primit cel de-al 4-lea cartonaş galben din acest sezon şi va lipsi astfel în partida din ultima etapă a turului de campionat, cu Pandurii Tg. Jiu. De asemenea, Adrian Olah a primit în acest joc primul avertisment din actuala ediţie de campionat. De partea cealaltă, Eric a fost avertizat pentru a 4-a oară şi va absenta cu Astra.

La meciul de la Alba Iulia au asistat şi aproximativ 20 de suporteri medieşeni, mai mulţ i dintre aceştia urmărind partida la bustul gol, deşi temperatura de afară era destul de scăzută.

Partida dintre Unirea şi Gaz Metan a fost prima dintre cele două formaţii în Liga I, iar în urma acestui rezultat medieşenii au înregistrat cel de-al 30-lea egal în prima divizie de când au promovat pentru prima dată.

După acest rezultat de egalitate, Gaz Metan a acumulat 20 de puncte şi a urcat pe locul 9 în clasament, în timp ce Unirea Alba Iulia a strâns 14 puncte, dar a rămas pe poziţia a 16-a.

În etapa a 17-a, ultima a turului de campionat, Unirea Alba Iulia va juca în deplasare cu Pandurii Tg. Jiu, în timp ce Gaz Metan Mediaş va primi pe teren propriu vizita Astrei Ploieşti