Ionel Dănciulescu, numărul 1 în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Dănciulescu, unul dintre veteranii lui Dinamo. FOTO Mediafax

Ionel Dănciulescu împlineşte sâmbătă 19 ani de la debutul său în prima divizie, după ce luni seară a egalat recordul lui Costică Ştefănescu, de 490 de prezenţe în Liga I.

Ionel Dănciulescu a devenit numărul 1 în Liga I, după ce luni seară a atins un nou record. În vârstă de 35 de ani, dinamovistul a bifat cea de-a 490-a prezenţă în primul eşalon, egalându-l pe Costică Ştefănescu. 

Astfel, atacantul mai are nevoie de o singură prezenţă pentru a fi lider absolut, iar cea mai apropiată ocazie este sâmbătă, la Mediaş, contra celor de la Gaz Metan.

 Abordat de către jurnalişti în acest sens, Dănciulescu a fost scurt în declaraţii: „Statistică, eu vreau doar să-mi ajut echipa“.

Cu 210 goluri înscrise în tricoul alb-roşilor, acesta se află pe a doua poziţie în clasamentul golgheterilor din toate timpurile în Liga I. Considerat fiind unul dintre cei mai valoroşi atacanţi din fotbalul românesc, Dănciulescu şi-a început cariera de jucător profesionist la Electroputere Craiova, unde a activat trei ani, marcând 8 goluri în 31 de meciuri.

Anul 1995 a consemnat transferul său la Dinamo, unde a evoluat doi ani, după care a încercat fotbalul turcesc, unde a rezistat jumătate de sezon, la Altay Izmir. Revenirea în ţară s-a întâmplat la echipa Steaua, bilanţul în tricoul roş-albastru ridicându-se la 53 de goluri în 129 de meciuri. În 2009, Dănciulescu a revenit la gruparea din Ştefan cel mare, unde activează în prezent.