Incredibila Simona! Halep este prima jucătoare din România care ajunge în finala turneului de la Wimbledon!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea din Constanţa continuă să atingă borne nemaintâlnite în tenisul românesc, după victoria din semifinale cu Elina Svitolina, 6-1, 6-3, şi calificarea în premieră în ultimul act al turneului de la Londra.

Meciul a început cu două game-uri foarte disputate,fiecare dintre ele având nevoie de 10 minute pentru a fi decise, în care ambele jucătoare au avut şanse de a le închide.

Din fericire, Simona a avut nervii mai tari, le-a înhăţat pe amândoua şi a trecut în avantaj pe tabelă, 2-0. Următorul game nu a avut nicio intrigă şi Svitolina s-a impus la zero. Au urmat 3 game-uri în care Simo a jucat excepţional şi în care a pierdut în total doar trei puncte, Loviturile româncei au fost foarte puternice şi extraordinar de bine ţintite, Svitolina neavând niciun fel de replică. Ultimul game al setului a fost şi cel mai lung al partidei, 11 minute, iar Simona a ieşit din nou învingătoare.  

Setul secund a început cu game-uri blitz, fiecare jucătoare reuşind să îşi facă serviciul fără probleme până la 3-3. La acest scor Halep a sprintat, a mai cedat doar 3 puncte până la sfârşit şi s-a devenit prima româncă calificată vreodată în finala de Wimbledon.

În ultimul act al competiţiei, sâmbătă, Simona o va întâlni pe Serena Williams (10 WTA),  învingătoare în meciul cu Barbora Strycova (54 WTA), 6-1, 6-2.

Halep va juca a cincea finală de Grand Slam a carierei, a doua în acest an şi cea cu numărul 36 din carieră, la simplu. Jucătoarea română a câştigat un singur turneu de Grand Slam, la Roland Garros, în 2018.

Citeşte şi

Prima reacţie a Serenei Williams după calificarea în finala de la Wimbledon. Ce a putut spune despre Simona Halep

Serena va fi rivala Simonei în finala turneului la Wimbledon. Jucătoarea din SUA şi-a demolat adversara în semifinale

Viorica Dăncilă a reacţionat după calificarea Simonei Halep în finala turneului de la Wimbledon şi cum au comentat internauţii mesajul premierului

CTP, după calificarea Simonei în finala de la Wimbledon: "Cea mai mare performanţă de până acum. Mai mare decât victoria de la Roland Garros!"

Ilie Năstase râde de Serena: „Simona are prima şansă la titlu chiar şi cu Serena Williams, care a slăbit vreo 20 de grame. Trebuie să o ridice cu macaraua

Cum a reacţionat presa internaţională la calificarea primei românce într-o finală la Wimbledon

Mats Wilander: „Simona a fost jucătoarea mai bună la toate capitolele. E o zi mare pentru tenisul din România!“

Buzărnescu, după calificarea Simonei în finală: „Am fost aproape de o victorie cu ea. Sunt mândră că i-am luat un set“

Ce se întâmplă cu Simona Halep în clasamentul WTA după calificarea în finala de la Wimbledon

LIVETEXT Halep - Svitolina, în semifinale la Wimbledon / Simona se califică în finală, 6-1 6-3

Halep, prima reacţie după calificarea în finala de la Wimbledon: „Nu mai renunţ! Încerc mereu să fiu cea mai bună versiune a mea şi să lupt până la capăt“
 

Mai multe pentru tine:
Zodia binecuvântată de Paște. Este protejată de Dumnezeu și va trăi un adevărat miracol în zi de sărbătoare
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Partidele din Bihor sunt încă indecise. Doar PNL şi-a depus listele, Ilie Bolojan cere votul pentru un nou mandat
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată
Ce oraș din lume este primul pe listă să fie distrus în cazul unui război nuclear. Documentele au fost declasificate
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Timișoara strălucește în Duminica Floriilor. Explozie de culoare și parfum în oraș FOTO VIDEO
Consecințele hrănirii urșilor la marginea drumului. Șeful Salvamont Argeș: „Nu-ți bate joc de el încurajându-i cerșitul!”