Halep, iute şi furioasă: Cum şi-a reconfirmat Simona statutul de cea mai bună jucătoare din circuitul feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep s-a întors pe terenul de tenis la Rogers Cup, după o vacanţă de trei săptămâni, şi a lăsat impresia că, de fapt, n-a lipsit nicio zi din circuit.

Constănţeanca de 26 de ani a făcut furori la Montreal în 48 de ore: patru meciuri, patru victorii şi un singur set pierdut: 

*Turul II: 7-6, 4-6, 7-5 cu Pavlyuchenkova (28 WTA)

*Optimi: 6-2, 6-2 cu V. Williams (14 WTA)

*Sferturi: 7-5, 6-1 cu Garcia (6 WTA)

*Semifinale: 6-4, 6-1 cu Barty (16 WTA)

Cu acest parcurs excelent, Halep a bifat a treia finală în ultimii patru ani la Rogers Cup. Diseară (ora 20.30, Digi Sport), românca va juca pentru trofeu cu Sloane Stephens (3 WTA), americanca pe care a învins-o în iunie, în finala de la French Open. Indiferent de ce se va întâmpla în această confruntare, Simona a bifat două performanţe importante după această ediţie de la Rogers Cup.

În primul rând, liderul WTA şi-a asigurat calificarea pentru Turneul Campioanelor de la Singapore (21-28 octombrie), acolo unde vor ajunge opt jucătoare care au strâns cele mai multe puncte în 2018. Va fi a 5-a prezenţa consecutivă pentru Simona la ultimul mare turneu din circuitul feminin care se desfăşoare la finalul fiecărui sezon. Halep a fost nelipsită de la Singapore, începând din 2014, atunci când a şi jucat finala competiţiei, pierzând în faţa Serenei Williams. 

Apoi, parcursul Simonei de la Montreal, coroborat cu eşecul înregistrat de Wozniacki în turul II, a mărit avansul româncei în fruntea clasamentului mondial. Daneza avea de apărat finala de anul trecut la Rogers Cup şi cum n-a reuşit acest lucru, a pierdut 525 de puncte în clasamentul mondial. În schimb, Halep şi-a depăşit performanţa de anul trecut, atingerea semifinalelor. Astfel, prin calificarea în ultimul act, Simona s-a dus la 1.611 puncte de Wozniacki. Iar dacă Halep va şi lua trofeul diseară, atunci avansul ei faţă de ocupanta locului 2 WTA va creşte la 1.926 de puncte! 

Ceea ce înseamnă că, aproape sigur, românca va încheia al doilea an consecutiv în fruntea clasamentului mondial.