Gigi Becali surprinde: „Nu sunt idiot şi nebun!“. Ce l-a îndemnat să facă un anunţ apocaliptic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali (stânga) visează să încaseze 20 de milioane de euro prin vânzarea lui Florinel Coman

Patronul FCSB e văzut drept cel mai potent om de fotbal din România, însă criza care bate la uşă l-a speriat şi pe el.

FCSB a luat ultimul titlu în 2015 şi de atunci plăteşte preţul pentru amatorismul instaurat la club de Gigi Becali şi de oamenii săi.

Şi, mai grav decât ratarea locului 1 în campionat e faptul că au trecut deja trei ani de când FCSB n-a mai prins grupele unei competiţii europene. Şi absenţa de la acest nivel înseamnă că banii de la UEFA, prin care Becali finanţează echipa, n-au mai ajuns în conturile roş-albaştrilor. Iar acum, când coronavirus ne va lovi cu o criză financiară devastatoare, Becali e pregătit pentru un scenariu apocaliptic: falimentul. Despre acest lucru a vorbit, în premieră, într-o intervenţie la Pro X.

Ce a spus Gigi Becali?

*Dacă nu aveam jucători pe care să iau bani, dădeam şi eu echipa pe un leu, ca Dinamo. Nu sunt idiot şi nebun, încât să arunc bani la fotbal. 

*E jale mare dacă nu intrăm în grupele Ligii Europa. Dacă nu intrăm, vindem 3-4 jucători, apoi luăm juniori din academia noastră, pe modelul Hagi. Altfel, riscăm să intrăm în faliment, iar eu nu vreau asta. 

*De exemplu, dacă CFR nu se califică în grupele europene, eu aş da echipa pe un leu. Ei n-au jucători pe care să-i vândă. Pentru ce să mai ţii echipa? Pe cine să vândă?