Gigi Becali: „Dragomir să nu doarmă liniştit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali şi Adrian Porumboiu (dreapta) conduc opoziţia împotriva şefului Ligii

Cruciada pornită de Gigi Becali împotriva şefului Ligii prinde mai mulţi adepţi. Ultimul e Adrian Porumboiu, care a avut un discurs cu iz de ameninţare la adresa lui „Corleone“. Scandalul comisionului de 2,25 milioane de euro direcţionat de Dumitru Dragomir către o firmă intermediară în vânzarea drepturilor de televizare se dezvoltă rapid.

Dragomir continuă să trăiască periculos, precum un om, care stă pe marginea prăpastiei... într-un picior! Iniţial, s-a spus că prăbuşirea va veni dacă drepturile TV nu se vor vinde contra sumei cerute de cluburi. Paradoxal, „tsunamiul" a pornit odată ce RCS&RDS a achitat 45 de milioane de euro, fără TVA, adică exact suma pretinsă de cluburi pentru cele şase pachete nevândute! Gigi Becali şi‑a fixat un obiectiv pentru viitorul apropiat: să-l dea jos pe Dumitru Dragomir din fruntea LPF! Oficial, patronul Stelei e foc şi pară că 2,25 milioane de euro din totalul de 81,6 încasaţi din vânzarea drepturilor TV au intrat în conturile unei firme intermediare.

Neoficial, Becali e supărat că Steaua, formaţie care aduce cele mai mari ratinguri, ia mai puţin bani decât Oţelul, conform grilei prin care se ¨împart banii. După ce s-au înjurat ca la uşa cortului, Becali şi Dragomir şi-au început acum demersurile pentru a-şi găsi aliaţi. Pentru a-l da jos pe şeful LPF, patronul Stelei are nevoie ca 10 din cele 18 cluburi din Liga I să voteze schimbarea preşedintelui Ligii.

Gică Popescu este candidatul opoziţiei

Fostul căpitan al tricolorilor este omul cu care Becali vrea să-l înlocuiască pe Dragomir. Oficial, Gică Popescu a anunţat că nu e interesat, fiind ocupat cu afacerile sale. Neoficial, „Baciul" le-ar fi transmis un mesaj opozanţilor lui Mitică: „Voi, mai întâi, să-l daţi jos şi apoi mai vorbim". Fostul internaţional ar fi adoptat această strategie din dorinţa de a nu-şi asocia numele cu un nou eşec, după ce, în 2005, a pierdut alegerile pentru şefia FRF în faţa lui Mircea Sandu.

Gigi spune că are deja cinci aliaţi

Finanţatorul Stelei e sigur că va reuşi debarcarea lui Dragomir din funcţie. „CFR Cluj este împotriva lui, mi‑a zis chiar Paszkany că Mitică trebuie să se pensioneze. FC Vaslui, după ce a păţit Porumboiu pe la comisii, e clar că nu-l mai înghite. Cu George Copos am vorbit, mi-a zis că orice fac eu o să facă şi el. De Oţelul nici nu mai trebuie să întrebaţi, Marius Stan este cel mai înverşunat. Niculae de la Astra este şi el împotriva lui Dragomir", a anunţat Gigi Becali la GSP TV.

Totuşi, cel puţin în privinţa giuleştenilor, sprijinul pe care se bazează Becali pare inexistent. Motivul? Ultimele declaraţii date de preşedintele Rapidului, Dinu Gheorghe: „Nu cred că există vreo neregulă la vânzarea drepturilor TV. Cum să schimbi pe cineva, Dragomir în cazul de faţă, care a adus atâţia bani Ligii I?! Mă îndoiesc de faptul că Gigi Becali poate să-l schimbe pe Dragomir".

În schimb, pe lângă Steaua, tabăra anti-Mitică mai are, cu siguranţă, un membru: FC Vaslui. Acest lucru reiese din tonul vehement adoptat de patronul moldovenilor. „O mişcare e pregătită, iar Mitică ar trebui să ştie de treaba asta. Îi spun la modul cel mai corect şi cel mai onest posibil: mişcarea există, ea se simte, s-a urnit! Acum depinde câţi vor adera la această mişcare. Ea a avut sâmburele din ultimul Comitet Executiv, când am înţeles că cineva ar fi adunat nişte semnături pentru schimbarea lui Mitică din funcţie. E un real pericol pentru Dragomir. Dacă ar fi fost vorba de nişte alegeri la nivel naţional, cu 10.000, 20.000, 100.000 de alegători, atunci mai ziceam, dar aici e vorba de 18 cluburi, 18 voturi mari şi late care decid şeful Ligii Profesioniste de Fotbal. În condiţiile astea, Mitică n-ar trebui să doarmă liniştit", a afirmat Adrian Porumboiu.

„Corleone" contraatacă

De partea cealaltă, Dumitru Dragomir a început să se pună bine cu cluburile pentru a contracara ofensiva pornită împotriva sa. Prima dovadă? Reducerea suspendării Rapidului! Iniţial, giuleştenii fuseseră anunţaţi că au terenul suspendat pentru patru etape, după ce, în ultima rundă a sezonului trecut, o torţă a rănit o fată aflată în peluză. Acum, Comisia de Recurs a LPF a redus pedeapsa iniţială la o singură etapă.

Tabăra anti-Dragomir

- Steaua
- FC Vaslui
- Oţelul Galaţi
- CFR Cluj

Tabăra pro-Dragomir

- Dinamo
- Gaz Metan Mediaş
- Universitatea Cluj