Gică Popescu: „Federaţia îşi bate joc de echipa naţională! Când am văzut asta, am mutat pe Formula 1“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Popescu / FOO gsp.ro

Gică Popescu, preşedintele Farul, a criticat  Federaţia de Fotbal la sfârşitul meciului câştigat de România cu Liechtenstein, scor 2-0. Acesta s-a arătat foarte nemulţumit de culoarea albă a echipamentului pe care „tricolorii” l-au purtat la Vaduz.

„La început am văzut o echipă în alb, apoi am văzut cealaltă echipă în albastru, după care m-am tot jucat pe canale, să încerc să văd unde joacă echipa noastră naţională. O fi semnat FRF cu alt post?

Până la pauză nu m-am dumirit, am zis că n-oi fi înţeles eu bine ora meciului. Mi-a zis cineva la pauză că jucăm în alb. FRF îşi bate joc de echipa naţională. Nu se poate aşa ceva! Să încerci să schimbi istoria naţionalei...

A fost mereu în galben, a jucat mereu cu o culoare de pe tricolor. Eu nu m-am mai uitat la meci când am văzut că joaca în alb. M-am uitat la Formula 1 când am vazut că jucăm în alb. 

Deci nu mă întrebaţi de meci, că am dat la Formula 1. Nu l-am văzut pe Sali, nu, pentru că nu m-am uitat la meci, că nu am văzut echipa îmbrăcată în culorile de pe tricolor. Vă spun eu cine a câştigat la Formula 1, că m-am uitat”, a declarat Gică Popescu la emisiunea „Fotbal Club” pe Digisport.

Popescu, despre situaţia lui Mirel Rădoi: „E chestiune de onoare să pleci”

Gică Popescu a comentat şi situaţia lui Mirel Rădoi, pe care l-a sfătuit să plece de pe banca naţionalei după o campanie în care a terminat pe 3 o grupă accesibilă de calificare şi a ratat prezenţa la baraj. La conferinţa de presă de după meci, Rădoi şi-a anunţat plecarea.

„E chestiune de onoare să pleci. Dacă aveai o grupă cu Elveţia, Ucraina, cu Germania şi noi locul 4 am fi spus «Ok, sunt echipe mai puternice». Dar într-o astfel de grupă să nu putem să terminăm pe locul 2 mi se pare ruşinos. Iar Mirel ar trebui să aibă o decizie de onoare şi să plece pentru că aşa e normal”.

Întrebat despre posibilitatea ca Gică Hagi sau Dan Petrescu să devină selecţioner, Popescu a răspuns: „Le e interzis colegilor mei din generaţie. Eu, din câte ştiu, nu s-a făcut nicio ofertă nici lui Gică Hagi, nici lui Dan Petrescu. Eu cred că unul dintre ăştia doi ar trebui să vină dacă pleacă Mirel.