Gaz Metan - Botoşani 0-0 şi ACS Poli - CS U Craiova 3-2: oltenii ameninţă cu retragerea din campionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Roaru (centru)

Ultimele două partide din cadrul etapei cu numărul 5 au oferit un meci anost la Mediaş şi unul incendiar la Timişoara, acolo unde gazdele au bifat prima victorie din acest sezon. Succesul obţinut de bănăţeni a fost însă unul controversat.

După „somniferul“ de la Mediaş, Liga I i-a trezit pe telespectatori din „somn“ cu o partidă palpitantă în care Craiova a condus, însă a părăsit terenul învinsă şi a ratat şansa de a trece pe primul loc în campionat.

Cu patru înfrângeri consecutive în primele patru jocuri, un golaveraj dezastruos (3-13) şi -14 puncte, ACS Poli Timişoara părea că va avea nevoie de un miracol pentru a bifa o victorie.

Golul a căzut în cel mai bun moment posibil pentru bănăţeni, exact înainte de pauză, atunci când Artean (45) a transformat penalty-ul acordat de Robert Dumitru. La reluare însă, Craiova a trecut în avantaj, după ce Zlatinski a marcat tot de la 11 metri (61), iar Nuno Rocha a punctat pentru 2-1 (68).

Finalul a fost nebun: Artean a înscris, din nou, de la punctul cu var (82), iar Bărbuţ a făcut 3-2 (90), aducând primele trei puncte în contul celor de la ACS Poli.

După fluierul de final însă, finanţatorul oltenilor, Mihai Rotaru, a izbucnit la Digi Sport, ameninţând că va retrage echipa din campionat, după ce nici nu le-a permis celor din echipă să meargă la interviurile de după joc.

Ce a spus?

„Am avut o decizie de luat în această seară, după ce fotbalul a fost viciat şi singurul mod în care puteam riposta a fost să nu permitem oficialilor şi jucătorilor să vină la flash-interviuri. Ne-am interesat înainte: avem amenzi între 10.000 şi 30.000 de lei. Dacă noi trebuie să plătim această sumă pentru a lua atitudine, pentru a curăţa fotbalul românesc de ceea ce se întâmplă la ora actuală, ne luăm această responsabilitate. A fost penalty sau nu la Ivan în ultimul minut? Domnul Crăciunescu, cu tot respectul, a spus că a jucat mingea, dar nu e aşa. Mai întâi, a atins piciorul jucătorului. Dacă trebuie să curăţăm fotbalul românesc de arbitraje păbugoase şi de televiziuni care nu-şi angajează oameni competenţi, atunci vom plăti amenzi. Şi etapa asta, şi etapa viitoare, poate vom retrage şi echipa din campionat. Craiova e una dintre cele şase echipe care trăiesc din bani privaţi. Încercăm să oferim fotbal. Doar 30% din buget e procentul venit din drepturile de televizare. Ne putem lipsi de aceşti bani“, a afirmat Rotaru.