Gâlcă, prezentat, oficial, la noua sa echipă: Primele declaraţii şi motivul pentru care danezii l-au angajat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costel Gâlcă (46 de ani) a ajuns într-un campionat în care românii nu prea au avut acces până acum, iar misiunea sa va fi infernală.

Costel Gâlcă a fost prezentat, astăzi, în mod oficial, la Vejle Boldklub, grupare care ocupă locul 14 din 14 în prima ligă din Danemarca. 

La prezentarea tehnicianului român a vorbit şi Andrew Zolotko, directorul executiv al danezilor, şi, potrivit prosport.ro, acesta a explicat de ce a fost adus Costel Gâlcă.

Ce a spus Andrew Zolotko?

*Ne-am adus un antrenor care e cunoscut ca un bun motivator, care ştie să gestioneze presiunea şi cunoaşte nevoia de a avea performanţă. Un plus pentru Constantin Gâlcă e că a mai lucrat şi cu alte echipe din străinătate. E cea mai bună opţiune pentru Vejle, în situaţia actuală. Constantin Gâlcă are un singur obiectiv important acum. Vejle Boldklub trebuie să rămână în prima ligă.

Ce a spus Costel Gâlcă?

*Când eram mai mic, în 1985, am văzut-o pe Vejle Boldklub jucând împotriva echipei Steaua. Atunci, Allan Simonsen a marcat la Bucureşti, jucător care m-a impresionat. Cunoştinţele mele despre campionatul din Danemarca au avut un cuvânt de spus în momentul în care am ales să vin aici. E un campionat bun în care echipele sunt apropiate ca nivel, iar stilul de joc al formaţiilor e dat de calităţile tehnice bune ale jucătorilor. 

*În acelaşi timp, Vejle Boldklub are un departament cu fotbalişti talentaţi, care reprezintă o parte importantă din ADN-ul clubului. Consider că, dacă un jucător e suficient de bun, el trebuie să joace, iar lucrul acesta l-am demonstrat prin fapte la fostele echipe pe care le-am antrenat. Sper ca suporterii să ne susţină şi să ne ajute să înregistrăm rezultate diferite de cele obţinute în ultimele trei meciuri (n.r. - toate pierdute în campionat). 

*Acum vom începe sezonul al doilea, iar munca va începe chiar de astăzi, la antrenamente.  Eu pot fi analizat în funcţie de un singur lucru, dacă voi reuşi să o menţin încă un sezon pe Vejle Boldklub în prima ligă. Şi cred cu toată puterea în acest lucru. Trebuie să câştigăm în fiecare zi.