Gafă de proporţii comisă de Institutul Naţional de Statistică: Ce a putut anunţa legat de industria jocurilor de noroc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doru Gheorghiu a fost şocat de comunicarea celor de la INS

Institutul Naţional de Statistică (INS) emite, periodic, comunicate cu privire la diverse ramuri economice pe creştere / scădere. Ultima informaţie furnizată a conţinut însă o greşeală pe care cei din industria jocurilor de noroc au cataloghat-o drept „cea mai mare gafă de comunicare pe care o face o instituţie publică din '89 încoace!“.

În ultimul comunicat, cei de la INS au susţinut că afacerile în activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au crescut cu 1.506,7%! Informaţia a fost preluată de toată presa.

Din păcate, cei de la INS au omis un amănunt crucial: în luna mai, jocurile erau închise, cu excepţia celor online. Normal că au crescut cu 1.506,7%. Şi în doar două săptămâni, încapand cu 15 iunie, când s-au deschis jocurile de pe stradă, cele tradiţionale.

După această gafă de proporţii, Doru Gheorghiu, reprezentantul Exprogame, patronatul organizatorilor şi producătorilor jocurilor de noroc, a ţinut să facă o serie de precizări.

Ce a spus Doru Gheorghiu?

În zelul de a calcula uluitorul procent de 1.506,7 % cu care au crescut afacerile cu jocuri de noroc şi alte activitaţi recreative în luna iunie 2020 faţa de luna mai, experţii INS au omis o mare oportunitate de comunicare aferentă: ESTE CEA MAI MARE CREŞTERE ÎNREGISTRATĂ DE O RAMURĂ COMERCIALĂ LA NIVEL MONDIAL ÎN INTERVAL DE DOAR O LUNĂ!!!! 

*O asemenea ştire trebuia, în opinia noastră, comunicată la nivel mondial, prin conferinţă de presă la care să participe BBC, CNN, Reuters sau alte instituţii media care să prolifereze o aşa reusită a mediului de afaceri românesc. 

*Pentru ca bomba să fie şi mai mare, industria jocurilor de noroc le transmite lucrătorilor INS ca această creştere a fost înregistrată chiar în doar două săptămâni, începand cu 15 iunie, zi în care, după 88 de zile în care veniturile bineînţeles că au fost zero, ca urmare a restricţionarii totale a activităţii, prin măsurile luate pentru combaterea epidemiei de COVID-19, jocurile de noroc tradiţionale au revenit în exploatare. 

*De la zero la ceva, bineînţeles că afacerile din domeniu au <explodat>! Prin urmare, pentru următoarea comunicare de presă, propunem INS următoarele subiecte: <Populaţia de mistreţi din România este mai mare cu 100% decât cea de koala!>, <Media temperaturilor în luna iunie a crescut cu 25 de grade faţă de cea din luna ianuarie!>, <După apusul soarelui, lumina solară scade, de regulă, până la zero lucşi!>.

Mai multe pentru tine:
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Alergii oculare de primăvară. „Ne bucurăm că au înflorit copacii, dar trebuie să avem grijă”
Reacția lui Nicolae Ciucă la declarația lui Ciolacu potrivit căreia Buzăul nu este în Moldova: „M-am simţit român şi la Focşani, şi la Suceava, şi la Buzău şi la mine la Pleniţa”
Păstrăvăriile, luate cu asalt de Florii. Prețurile îi sperie pe clienți
Destinație de weekend. Muzeul Chihlimbarului găzduiește cea mai mare pepită de rumanit din lume VIDEO
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Doi tineri au murit la Suceava după ce au intrat cu motoscuterul într-un podeţ
Atacuri de ambele părţi, în cursul nopţii, vizând obiective de infrastructură
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”