FORMULA 1: Felipe Massa: „Piquet mi-a furat titlul mondial în 2008!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul brazilian Felipe Massa, de la Ferrari, l-a acuzat pe conaţionalul său Nelson Piquet jr. că l-a deposedat de titlul mondial în Formula 1, prin accidentul comis intenţionat în 2008, la Marele Premiu din Singapore.

Massa, care a pierdut titlul la un singur punct în favoarea britanicului Lewis Hamilton, era lider în momentul accidentului lui Piquet din celebra cursă de la Singapore. În urma accidentului care a adus safety-car-ul pe pistă şi a unui pit-stop mai slab al celor de la Ferrari, pilotul brazilian al scuderiei nu s-a mai clasat în puncte la acel Mare Premiu

 „Acela a fost un furt, iar eu am rămas fără titlu. Nu este normal ca rezultatul cursei să rămână acelaşi”, a declarat Massa pentru televiziunea Globo. „Atunci când se întâmplă aranjamente în fotbal măsurile sunt altele. În Italia, Juventus a fost retrogradată în urma unui asemenea scandal. FIA l-a trimis acasă doar pe Briatore. Nu mi se pare corect”, a mai spus brazilianul.

„Cred că Nelson va avea şanse mici să revină în Formula 1. E adevărat că atitudinea unei echipe care obligă pilotul să facă un accident pentru a-i prelungi contractul nu este normală, dar şi el trebuia să spună imediat la ce a fost supus, nu să aştepte să fie concediat”, a opinat Felipe Massa, în primele sale declaraţii legate de acest incident.

Felipe Massa s-a întâlnit joi cu Nelson Piquet pe un circuit de karting din Sao Paolo, acolo unde pilotul Ferrari a făcut primele sale antrenamente de la teribilul accident din Marele Premiu al Ungariei. Oficialii Ferrari nu au exclus o posibilă revenire a lui Massa chiar în acest sezon, iar brazilianul are asigurat locul la Ferrari pentru 2010, sezon în care îl va avea alături pe Fernando Alonso.