Eriksen, finalul carierei se apropie: „Nu sunt sigur că va mai juca fotbal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul danez de 29 de ani a fost externat din spital, după ce medicii i-au montat un defibrilator denumit ICD. Dispozitivul monitorizează şi reglează ritmul inimii. Chiar şi aşa, e posibil ca meciul cu Finlanda să fi fost ultimul pentru el, ca sportiv de performanţă.

Euro 2020 a decurs fără probleme majore până acum, însă e un turneu care a fost marcat de incidentul de la meciul Danemarca - Finlanda (0-1), când mijlocaşul gazdelor, Christian Eriksen a căzut pe gazon, suferind un atac de cord.

S-a întâmplat în minutul 43 al meciului şi doar intervenţia promptă a celor aflaţi pe gazon, plus o doză mare de noroc l-au readus pe Eriksen la viaţă. Care, de acum încolo, poate considera că a primit o a doua şansă la viaţă. Una care, din păcate, e posibil să nu mai includă şi fotbalul din postura de jucător activ.

Ambasadorul Betfair, Rivaldo (foto), a vorbit despre nefericitul caz al lui Christian Eriksen de la Euro 2020, spunând că situaţia sa e greu de imaginat şi acceptat. Fostul mare internaţional brazilian a comentat şi opţiunile lui Sergio Ramos pentru viitorul său club, după despărţirea de Real Madrid, considerând că fundaşul spaniol poate evolua în orice campionat puternic.

Ce a spus Rivaldo despre Eriksen?

*Incidentul care l-a avut în prim-plan pe Christian Eriksen a fost înfricoşător – căzătura şi lacrimile şi disperarea jucătorilor. E o situaţie incredibilă, fiindcă aceşti jucători trec prin toate testele posibile şi chiar şi aşa, uneori, lucruri ca acesta se întâmplă. Din fericire, a supravieţuit şi îi doresc tot binele din lume. Nu sunt sigur că va mai juca fotbal, dar mi-ar plăcea mult să-l văd întorcându-se pe teren.

*Mie nu mi s-a întâmplat niciodată să fiu martor la aşa ceva, cât timp am fost pe teren, însă am văzut alte situaţii similare, la televizor, cu Serginho de la São Caetano sau Antonio Puerta de la Sevilla. Sunt situaţii imprevizibile şi nu pot decât să sper că nu se vor mai întâmpla niciodată.

Ce a spus Rivaldo despre Sergio Ramos?

*Toate lucrurile sunt formate din cicluri. Real Madrid şi Sergio Ramos au decis să pună punct unei perioade în care au câştigat multe competiţii împreună. Echipa vrea să construiască un lot nou şi Ramos poate să se bucure de un contract nou cu alt club, la cei 35 de ani ai săi. 

*Ramos încă poate juca în orice campionat din Europa – Premier League, Ligue 1, Bundesliga. În ce priveşte forma sa fizică, e ca şi Cristiano Ronaldo. Ar trebui să mai joace cel puţin doi sau trei ani la cel mai înalt nivel.

PSG sau o revenire de poveşti la Sevilla?

Ramos şi-a început cariera profesionistă la Sevilla, iar şansele ca el să se întoarcă la fostul său club sunt bune. Conform cotelor Betfair, Sevilla e a doua cea mai probabilă destinaţie pentru fundaş (cotă 4.33). Şansele unei astfel de mutări chiar au crescut, dat fiind că la anunţul făcut de Real Madrid, cota era mai mare, 11.0. Alegerea cea mai probabilă a lui Ramos a fost şi rămâne însă PSG (1.36, în scădere de la 1.50). Şi cluburile din Premier League sunt interesate de Ramos, Manchester United fiind printre echipele care l-au dorit şi în trecut pe spaniol. Totuşi, evoluţia cotelor indică faptul că o astfel de mutare e tot mai greu posibilă. United se află după Juventus (cotă 7.0) sau Manchester City (8.5) în topul bookmakerilor Betfair (11.0, în creştere de la 4.75).