„E un pitic sfrijit. Nu poate fi cel mai bun din lume. Ce naiba!“ Declaraţie uluitoare a lui Adrian Mutu despre Leo Messi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mutu

Lionel Messi a câştigat al cincilea Balon de Aur, performanţă unică în istoria fotbalului, care cu greu va mai putea fi egalată de cineva.

Messi a debutat în 2004 la Barcelona, pe când avea numai 17 ani şi de atunci se anunţa ca o viitoare vedetă a fotbalului internaţional. Nu toată lumea a fost impresionată însă de Mutu, iar fostul selecţioner Victor Piţurcă a povestit un episod incredibil, care l-a avut ca protagonist pe Adrian Mutu. "Eu l-am văzut pe Messi cel mai bun din lume încă de acum trei-patru ani. Ca selecţioner, FIFA îţi cere la fiecare final de an, să-l votezi pe cel mai bun jucător din lume, iar eu am pariat pe Messi, când el nu era aşa de cunoscut ca azi. Îmi amintesc că am avut şi o mare contradicţie pe această temă cu Adi Mutu. I-am spus opţiunea mea, iar reacţia lui a fost "Fugi, bre nea Piţi de aici, ăsta e pitic şi sfrijit, nu poate să fie cel mai bun din lume. Ce naiba!". La câteva luni de la acest episod, Barcelona a jucat un amical cu Fiorentina. Spaniolii au bătut cu 6-1 sau 5-0, nu mai ştiu exact, iar Mutu mi-a zis: "Nea Piţi, ai avut dreptate. Messi ăsta mic şi pitic ne-a făcut franjuri!", a spus Victor Piţurcă într-un interviu acordat pentru Adevarul în 2011. 

 Messi are în palmares cinci Baloane de Aur, câştigate în  2009, 2010, 2011, 2012 şi 2015.