E oficial: Sergio Ramos, cel mai dur jucător din istoria Ligii Campionilor. Cum arată CV-ul său „glorios“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergio Ramos. FOTO: GettyImages

Pe „Santiago Bernabeu“, la fel de firesc ca succesul Realului în faţa Romei (3-0) a fost şi faptul că, din nou, Sergio Ramos a părăsit terenul cu un cartonaş galben trecut în contul său.

Cu avertismentul primit, miercuri seara, de la arbitrul olandez Bjorn Kuipers, fundaşul de 32 de ani a ajuns la 37 de „galbene“ în Ligă, depăşind recordul deţinut de Paul Scholes (36).

Astfel, Sergio Ramos şi-a întregit CV-ul „glorios“: nu e doar cel mai dur din Ligă, dar are şi cele mai multe „galbene“ din istoria clubului Real Madrid, din istoria primei ligi spaniole şi din istoria naţionalei Spaniei! Şi la capitolul de eliminări, stoperul stă foarte bine: a luat cele mai multe cartonaşe roşii din istoria Realului (24) şi din istoria campionatului spaniol (19).

Dincolo de aceste „performanţe“ ale lui Sergio Ramos, victoria cu AS Roma a adus şi o bornă importantă pentru Real. Formaţia madrileană a devenit cea care a legat cele mai multe partide cu gol marcat pe teren propriu în cupele europene: 43! Până miercuri seara, acest record era deţinut de Tottenham, cu 42 de meciuri consecutive cu gol marcat acasă în cupele europene, între 1961 şi 1984.