Delegaţia României a plecat la Jocurile Olimpice de la Soci: câţi sportivi avem în Rusia şi care sunt şansele la medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tricolorii au plecat la cea mai scumpă ediţie a JO din istorie. Costurile organizării s-au ridicat la o sumă indecentă din cauza faptului că Vladimir Putin a luat o decizie aberantă.

Teoretic, Rusia e gazda perfectă pentru o ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă. În realitate, evenimentul din acest an va avea loc la Soci, o staţiune pe malul Mării Negre, acolo unde, în această perioadă a anului, temperaturile variază între 8 şi 14 grade Celsius în timpul zilei! Şi nu ninge! Aşa că a fost nevoie de zăpadă artificială. 

Drept urmare, costurile organizării s-au ridicat la 51 de miliarde de dolari. Totul pentru o ambiţie personală a lui Vladimir Putin: acesta a vrut să ducă Jocurile Olimpice de iarnă la staţiunea sa preferată. Cu orice preţ.

24 de sportivi, zero şanse la medalii

Jocurile Olimpice se vor desfăşura în perioada 7-23 februarie, iar România va avea o delegaţie formată din 24 de sportivi la Soci. 

Având în vedere că, de-a lungul istoriei, am obţinut o singură medalie la JO de iarnă, e clar că nici acum nu sunt şanse la o clasare pe podium la vreo disciplină. De altfel, această situaţie a fost confirmată şi de sportivii români, azi, la plecarea spre Rusia. 

„Sper să fie foarte bine, dar, din păcate, nu sunt şanse la medalii, e imposibil. Am tras tare pentru calificare, pentru că e foarte greu să ajungi la Jocurile Olimpice“, a spus schioarea, Sara Timea.

Lipsa oricărui obiectiv la Soci e chiar un motiv de bucurie pentru Iulian Pîtea (16 ani), care va participa la proba de sărituri cu schiurile. „Nu am emoţii deloc, sunt foarte relaxat, pentru că e prima mea participare. Sunt foarte relaxat, pentru că nu s-a pus presiune pe noi şi nu se aşteaptă nimeni la foarte mult din partea noastră, dar asta nu înseamnă că nu o să fiu concentrat. Medalia va veni în 2018“, a declarat Pîtea.

1968

e anul în care România a obţinut singura ei medalie la Jocurile Olimpice de iarnă: echipajul de bob de două persoane, format din Ion Panţuru şi Nicolae Neagoe, a luat bronzul.

E un miracol că suntem chiar aşa mulţi, nu mă aşteptam. Mă bucur sincer şi sper ca toată lumea să dea tot ce are mai bun.  Zoltan Keleman patinator