Dacă nu pleca în China, Cosmin Contra ar fi fost dat afară de la Getafe: „Cel mult o săptămână mai rezista!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmin Contra a plecat de la Getafe în China, la Guangzhou, formaţie care a plătit 4 milioane de euro pentru a beneficia de serviciile sale. Dincolo de salariul foarte generos oferit de chinezi, altul a fost motivul real care l-a determinat pe Contra să plece din Spania.

Cosmin Contra a reuşit s-o salveze sezonul trecut pe Getafe de la retrogradare, iar în acest sezon a avut un parcurs decent. Deşi se simţea perfect în Spania, la echipa de la periferia Madridului, Contra nu a stat prea mult pe gânduri şi a plecat imediat ce chinezii de la Guangzhou l-au ofertat. Motivul pentru care tehnicianul român a renunţat atât de uşor la Getafe ţine de criza financiară în care se zbate formaţia iberică. Acest aspect a fost dezvăluit de Gică Craioveanu, bun prieten cu Contra.

“M-a surprins, pentru că nu mă aşteptam, pentru că ştiam că îşi doreşte foarte mult să vină în Spania, ştiam că îşi doreşte să revină la Getafe, sau Atletico, cluburi unde a jucat. Inclusiv la Alaves, numai că la Alaves e foarte greu, că e în a doua divizie, şi deja Cosmin, în Spania, şi-a creat un nume.A stat foarte puţin pe banca lui Getafe şi a făcut lucruri foarte, foarte bune. A scăpat echipa de la retrogradare, în campionatul ăsta a avut momente foarte, foarte bune, acel egal cu Barcelona, câteva victorii importante. Plecarea lui a fost forţată de o altă problemă, pe care o ştie foarte puţină lume. Cosmin, la Getafe, dacă nu pleca, cel mult o săptămână mai rezista. Era dat afară. Pentru că Getafe, dacă nu îi vindea pe Cosmin Contra şi pe Michel, intra în colaps financiar. Intra în insolvenţă. Sunt jucători care n-au primit banii de foarte multe luni. Cosmin nu primise salariul de foarte multe luni”, a dezvăluit Craioveanu la Digi Sport.

Cosmin Contra a debutat cu o victorie pe banca celor de la Guangzhou R&F, în vreme ce Getafe a pierdut primul meci fără tehnicianul român, 1-2 pe terenul lui Eibar