Cifre seci, rezultate reci: Ce face CSM Bucureşti cu 3,6 milioane de euro pe an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu

Gabriela Szabo a justificat sumele cheltuite de CSM, spunând că „performanţa costă“. Deocamdată însă, performanţele CSM-ului nu sunt pe măsura investiţiilor.

În Liga Florilor, după 9 etape, formaţia bucureşteană e pe locul 2, la cinci puncte de liderul Rapid, şi la egalitate de puncte cu Dunărea Brăila şi Râmnicu Vâlcea. 

Toate aceste formaţii au bugete mai mici, comparativ cu CSM. Nici în actuala ediţie a Ligii Campionilor, „tigroaicele“ n-au rupt gura târgului. Dovadă că, după opt etape, echipa e doar pe locul 4 din 8 în grupa A, având patru victorii şi patru înfrângeri. 

La finalul celor 14 etape, primele două clasate vor merge în sferturi, în timp ce ocupantele locurilor 3, 4, 5 şi 6 vor juca meciuri de baraj, tur-retur, pentru a ajunge în sferturile competiţiei. Anul trecut, CSM a părăsit Liga în această fază, fiind învinsă de ŢSKA Moscova.

Neagu: „Nu e treaba mea de unde vin banii“

CSM Bucureşti cheltuieşte 3,6 milioane de euro pe an pentru handbal pentru că bugetul de salarii e uriaş! 

În primul rând, 13 dintre jucătoarele din lotul actual de 20 sunt străine. Salariile lor variază de la 7.000 la 11.000 de euro pe lună. Româncele câştigă cam 4.000 - 5.000 de euro lunar. Cu excepţia Cristinei Neagu. Care a fost adusă, în 2017, când Gabriela Firea era primar al Capitalei. Atunci, CSM a anunţat că face această mutare spectaculoasă şi costisitoare, din dorinţa de a câştiga Liga Campionilor. Ceea ce nu s-a întâmplat până acum. Cu Neagu în echipă, „tigroaicele“ nici măcar n-au prins podiumul în ultimele două ediţii din Ligă. Chiar şi aşa, înainte de Sărbători, clubul a anunţat că a prelungit contractul lui Neagu pentru încă doi ani. Potrivit informaţiilor „Adevărul“, odată cu semnarea noului acord, salariul lunar al lui Neagu a ajuns de la 18.000 de euro la 20.000 de euro.

Întrebată de Digi Sport despre contractul ei la CSM, Neagu, de patru ori cea mai bună hanbalistă a lumii în 2010, 2015, 2016 şi 2018, a explicat că merită toţi banii. „Eu am semnat pe un salariu, prin ceea ce fac pentru echipă merit fiecare euro din acel salariu. Asta e datoria mea. Să joc pentru echipă, nu să ştiu de unde vin banii. Toate echipele de handbal sunt sponsorizate din bani publici. Nu ştiu de ce se vorbeşte doar de salariul meu. Şi celelalte jucătoare sunt plătite din bani publici“, a afirmat sportiva de 33 de ani.

6 trofee a câştigat Cristina Neagu, de când e la CSM: două titluri (2018, 2021), două Cupe ale României (2018, 2019), două Supercupe ale României (2017, 2019)