Primăria Capitalei continuă să arunce bani pe handbal: Încă un contract prelungit pe mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omoregie

CSM Bucureşti, cu cel mai mare buget din handbalul feminin din România, are nişte rezultate care nu justifică investiţiile făcute din bani publici.

Atunci când au început să arunce sume uriaşe pentru aducerea unor handbaliste plătite regeşte, conducătorii CSM Bucureşti au promis câştigarea Ligii Campionilor. Adică, un obiectiv care a fost atins o singură dată, în 2016, înainte venirii Cristinei Neagu (33 de ani).

De atunci, CSM are două clasări pe locul 3, în sezoanele 2016-2017 şi 2017-2018. La ultima ediţie, 2020-2021, „tigroaicele“ au fost eliminate în sferturi de ŢSKA Moscova. 

Problema şi mai mare pentru CSM e că nu doar performanţele europene au lipsit, în ultimele stagiuni, dar nici pe plan intern echipa n-a excelat mereu. De pildă, în sezonul 2018-2019, titlul a fost pierdut de CSM în faţa echipei de la Râmnicu Vâlcea. Iar acum, în actuala stagiune din Liga Florilor, CSM e doar pe locul 2 după nouă etape, la cinci puncte de liderul Rapid Bucureşti.

Deşi rezultatele promise lipsesc, banii publici continuă să fie „tocaţi“. Contractul Cristinei Neagu tocmai a fost mărit şi prelungit pentru încă doi ani, după cum „Adevărul“ a scris aici. Iar astăzi, CSM a anunţat că şi înţelegerea cu Elizabeth Omoregie (25 de ani) a fost prelungită. Aceasta a sosit la formaţia bucureşteană, în 2018, şi salariul ei lunar de până acum a fost undeva în jurul sumei de 7.000 - 10.000 de euro. Cu siguranţă, venitul ei va creşte acum, potrivit noului acord.

Nicuşor Dan, în 2016: „Nu putem ţine, pe bani publici, o pleiadă de vedete internaţionale“

Ceea ce face acum CSM Bucureşti, aruncând cu bani publici în handbaliste, e exact ceea ce critica Nicuşor Dan, înainte să ajungă primarul Capitalei. „Adevărul“ a arătat aici afirmaţiile lui Nicuşor Dan din 2016, atât pe Facebook, cât şi în cadrul unor interviuri din presa sportivă.

În acest moment, la CSM sunt legitimate 13 handbaliste străine, în lotul de 20! Practic, se întâmplă ceea ce Nicuşor Dan spunea că e inadmisibil, înainte să ajungă la Primăria Capitalei. Iată declaraţia sa: „Nu putem ţine, pe bani publici, o pleiadă de vedete internaţionale. Cred că scopul Municipalităţii trebuie să fie altul“.

CITEŞTE ŞI:

Risipa banului public, în cifre: Ce sumă „înghite“ echipa de handbal CSM Bucureşti în fiecare an

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite