Cazul lui Balotelli: transferat la Liverpool pentru 20 de milioane de euro, a avut nevoie de nouă meciuri pentru un gol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mario Balotelli, fotbalist legitimat la Liverpool FOTO AP

Mario Balotelli a „spart gheaţa“ şi a înscris pentru prima dată, într-o competiţie internă, în tricoul lui Liverpool. Reuşita italianului a survenit în Cupa Ligii Angliei, în partida pe care „cormoranii“ au câştigat-o cu 2-1 în detrimentul lui Swansea, calificându-se în sferturile competiţiei.

Atacantul legitimat din sezonul acesta la Liverpool deţine toate semnele unui fotbalist promiţător: tânăr (24 de ani), cu bilanţuri bune la Inter, Manchester City şi AC Milan şi cu aşteptări mari, motivate, pentru evoluţiile de pe Anfield. Au trecut nouă meciuri până când italianul a înscris pentru întâia oară, într-o competiţie internă, pentru noua sa formaţie, şapte în campionat şi două în Cupa Ligii. 

Mario Balotelli a fost personajul determinant în meciul cu Swansea, punându-şi semnătura pe golul egalizator (1-1). Atacantul a marcat pentru întâia oară într-o întâlnire cu Ludogoreţ Razgrad, în Champions League, pe 16 septembrie. Liverpool şi-a asigurat victoria necesară pentru calificarea în sferturile Cupei Ligii Angliei (2-1), golurile fiind înscrise de Marvin Emnes pentru Swansea (66') şi Mario Balotelli (86') şi Dejan Lovren (90+5').

CIfrele lui Mario Balotelli

24 de ani

5 echipe bifate: Lumezzane, Internazionale Milano, Manchester City, AC Milan şi Liverpool

59 de partide şi 20 de goluri la Inter

54/20 la City

43/26 la Milan

33 de selecţii şi 13 goluri la prima reprezentativă a Italiei

Mario Balotelli se întoarce în Premier League, după câteva luni de Serie A

VIDEO Meci epic în Cupa Ligii Angliei. Liverpool a avut nevoie de 15 de lovituri de departajare ca să se califice în optimi