Caz incredibil în tenisul masculin: un jucător tunisian, suspectat că s-a retras pentru a nu întâlni un israelian!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficillii ATP spun că vor verifica dacă tunisianul Malek Jaziri a avut motive serioase să se retragă de la turneul de la Montpellier. În trecut, tunisienii au mai boicotat meciuri cu israelienii.

Tunisianul Malek Jaziri, locul 65 mondial, a câştigat primul set al partidei cu uzbekul Denis Istomin, scor 6-4, după care a abandonat partida din cadrul primului tur al turneului de la Montpellier. Dacă l-ar fi bătut pe Istomin, Jaziri ar fi urmat să joace împotriva israelianului Dudi Sela.

De ce suspectează ATP acest abandon?

În 2013, federaţia tunisiană de tenis i-a cerut lui Jaziri să se retragă înaintea unei partide cu jucătorul israelian Amir Weintraub, din cadrul unui turneu disputat în Uzbekistan. Malek Jaziri s-a conformat, iar ATP a pedepsit Tunisia cu eliminarea pentru un an din Cupa Davis.

De data aceasta, pentru a evita o nouă suspendare, Malek Jaziri a invocat o durere la cot, şi a chemat fizioterapeutul turneul ui de două ori pentru îngrijiri pe parcursul meicului cu Istonim. Totuşi, oficialii ATP susţin că vor continua verificările.

De-a lungul timpului, ţărlie arabe au boicotat mai multe întrecerei sportive la care urmau să participe şi israelieni, ca protest în legătură cu situaţia din Palestina.