Buzărnescu a ajuns un caz în tenisul mondial: Ce a spus preşedintele WTA despre accidentarea groaznică a româncei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela Buzărnescu (20 WTA) a suferit o entorsă în turul II de la Rogers Cup, iar urletele ei de durere au îngrozit atât spectatorii, cât şi organizatorii turneului.

S-a spus că Mihaela Buzărnescu a primit primele ajutoare din partea medicilor cu întârziere, motiv pentru care s-ar fi chinuit şi mai mult după ce s-a prăbuşit pe teren.

Chiar adversara ei, Elina Svitolina, a lansat această idee, acuzând faptul că la meciurile de tenis, medicii nu sunt prezenţi chiar lângă teren. Ucraineanca a avertizat că, dacă o sportivă ar suferi un infarct în timpul meciului, am putea asista la o tragedie, deoarece medicii vor ajunge după câteva minute la faţa locului.

Pornind de aici, preşedintele WTA, Micky Lawer, a comentat pentru rds.ca cele întâmplate la confruntarea Buzărnescu – Svitolina.

Ce a spus Lawer?

*WTA trebuie să se descurce în funcţie de felul în care sunt organizate arenele. Acest complex are vestiarul într-un singur loc, iar fizioterapeuţii sunt ocupaţi în acel vestiar. Ei ajung pe teren cât de rapid pot. Nu e ca în fotbal, de exemplu, unde întreaga echipă e fie pe bancă fie pe teren. E un pic diferit.

*Am urmărit imaginile cu mare atenţie şi totul a durat două minute şi jumătate. Fizioterapeutul a alergat din vestiar pe teren. Totul a durat două minute şi jumătate, deşi avea şi echipamentul cu ea. Când eşti în acel moment, într-o situaţie de criză ca asta, totul pare că durează o veşnicie.

*Eu cred că intervenţia a fost rapidă. Totul s-a făcut bine, a fost dusă la spital. Nu ştiu ce am fi putut face mai bine. Când fizioterapeuţii nu sunt ocupaţi în vestiar, stau pe marginea terenului, dar, uneori, nu pot fi acolo. 

*A fost un ghinion teribil, dar echipa a făcut o treabă grozavă. Cele două minute şi jumătate poate au părut că au fost 20 de minute, dar au fost două minute şi jumătate.