Boloni, capăt de drum la Panathinaikos: Motivul pentru care grecii au renunţat la el

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numit în funcţie, în octombrie 2020, fostul selecţioner n-a apucat să încheie sezonul la o grupare care, în ultimii ani, a fost zdruncinată serios din cauza problemelor financiare.

Ladislau Boloni (68 de ani) a preluat Panathinaikos Atena, pe când echipa era pe locul 11 din 14 în Grecia, cu doar două puncte strânse din primele patru meciuri. 

Sub comanda românului, formaţia elenă a renăscut, a terminat pe 5, în sezonul regulat şi a intrat în play-off-ul pentru cupele europene.

Din păcate pentru Boloni, aici lucrurile s-au stricat! În cele opt partide din play-off, echipa a înregistrat o victorie, patru egaluri şi trei înfrângeri. Ultimul eşec, cel de duminică, 0-1 cu AEK Atena, i-a pecetluit soarta lui Boloni. 

Cum echipa ocupă locul 5 din 6 în play-off - doar primele 4 ajung în cupele europene - şi nu mai are şanse de a urca în clasament, conducerea celor de la Panathinaikos a luat decizia de a încheia colaborarea cu Boloni. Anunţul a fost făcut, luni seară, de presa din Grecia.

32 de meciuri a adunat Ladislau Boloni la Panathinaikos Atena: 14 victorii, opt egaluri, zece înfrângeri. Golaveraj: 39-29  

Grecia, clasamentul din play-off, etapa a 8-a

1. Olympiakos 84 de puncte

2. PAOK Salonic 64p

3. Aris Salonic 59p

4. AEK Atena 58p

5. Panathinaikos 52p

6. Asteras Tripolis 47p