Blatter, se strânge laţul! Anchetă în Australia după suspiciuni de deturnare de fonduri legate de Cupa Mondială. Percheziţie la Federaţia venezueleană în cadrul afacerii de corupţie de la FIFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul privind corupţia de la FIFA ia proporţii pe zi ce trece. Poliţia australiană a deschis o anchetă cu privire la o posibilă deturnare de fonduri legată de candidatura Australiei pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2022.

Găzduirea Cupei Mondiale din 2022 a fost atribuită Qatarului, la 2 decembrie 2010, pe fondul unor acuzaţii de corupţie. Contracandidatele Qatarului au fost Australia, SUA, Japonia şi Coreea de Sud.

Australia, care a cheltuit 40 de milioane de dolari australieni (aproximativ 27,5 milioane de euro) pentru candidatura sa, a primit un singur vot. Preşedintele federaţiei australiene, Frank Lowy, a afirmat, miercuri, că procesul de desemnare a ţării organizatoare nu a fost corect. De asemenea, el l-a acuzat pe Jack Warner, fost vicepreşedinte al FIFA şi al CONCACAF, că a deturnat o sumă importantă venită din Australia, a anunţat Mediafax. 

De asemenea, sediul Federaţiei venezuelene de fotbal, condusă de 28 de ani de Rafael Esquivel, unul dintre responsabilii FIFA arestaţi în Elveţia la cererea justiţiei americane, a fost percheziţionat la Caracas în cadrul unei anchete de corupţie care se pare că îl vizează în primul rând pe însuşi preşedintele demisionar Sepp Blatter.