Bayern – Barcelona 4-0: cum au văzut meciul „analiştii“ români. Meme l-a luat la mişto pe Muller, Panduru i-a dat „lecţii de antrenorat“ lui Vilanova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tito Vilanova

În străinătate, analiştii comentează la obiect şi au un discurs elegant din care ai ce învăţa. În România, oamenii care apar la televizor se folosesc de ocazie pentru a-i ironiza pe învinşi şi pentru a vorbi despre fel şi fel de „teorii“, când pe ei practica i-a omorât.

În România, decât să asculţi „analiza“ unor „specialişti“, după meciuri internaţionale, mai bine stingi televizorul! Există şi o altă soluţie: să te uiţi pe Al-Jazeera Sport, BBC, Sky sau alte posturi din străinătate pentru a vedea cum se face o analiză pertinentă, în care nu auzi ironii ieftine şi glumiţe de prost gust, mai ales pe seama învinşilor.

Cine s-a uitat, marţi seară, la emisiunile de analiză difuzate de Digi Sport şi Dolce Sport, după Bayern – Barcelona, s-a putut „delecta“ cu următoarele comentarii. 

Pandurii l-a făcut praf pe Vilanova

Basarab Panduru a fost un fotbalist de clasă, însă, ca antrenor, n-a demonstrat absolut nimic. Totuşi, această situaţie nu l-a împiedicat să-l atace violent pe actualul tehnician al Barcelonei.

„Când a fost instalat, despre Vilanova s-a spus că e creierul, geniul în spatele lui Guardiola. Uite, că după ce a fost pus principal, n-a mai ştiut de capul lui. La Barcelona e o problemă clară de antrenor. Nu se poate să conducă echipa asta secundul şi prietenul secundului, că asta sunt Vilanova şi Roura. După plecarea lui Guardiola, echipa a mai mers 5-6 luni, după care s-a simţit mâna lui Vilanova. El nu are autoritate, i-a fost frică să-l scoată pe Messi de pe teren, deşi era clar că argentinianul merge, nu aleargă. I-a fost frică, gândindu-se, probabil, că poate se supără Messi şi apoi o să-l schimbe argentinianul pe el“, a spus Panduru la Dolce Sport.

Cu Vilanova pe bancă, Barcelona a ajuns în semifinalele Ligii Campionilor, iar în campionat a avut cel mai bun start de sezon din istorie. În acest moment, cu şase etape înainte de final, Barcelona e virtual campioană, având 13 puncte peste Realul lui Mourinho.

Meme râde de Muller

Mihai Stoica s-a amuzat pe seama eroului lui Bayern, Thomas Muller, însă măcar a avut decenţa de a vorbi şi despre prestaţia sa pe teren.

„Zici ca e Pinocchio, e un antistar, uitaţi-vă că parcă se rupe cînd aleargă. E însă un fotbalist fantastic, printre cei mai buni din lume. Îl iubesc, am citit şi interviuri acordate de el, spunea ca nu se uită la înregistrările meciurilor pentru că nu-i place cum aleargă. Totuşi e printre cei mai buni“, a afirmat Meme la Digi Sport.