Baschet: Moldoveanu 31 de puncte, Eagles în semifinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Moldoveanu a marcat 31 de puncte şi echipa sa, American Eagles a avansat în semifinalele conferinţei Patriot League din NCAA, după ce a învins echipa universităţii Colgate cu 69-53.

Internaţionalul român a ratat doar opt aruncări din acţiune dintre cele 19 încercate şi şi-a completat evoluţia cu 7 recuperări şi 2 pase decisive în cele 32 de minute petrecute pe teren. El a fost sprijinit de către Stephen Lumpkins cu 19 puncte şi 15 recuperări.

American a condus cu 29-23 la pauză, jucătorul român totalizând 13 puncte în primele 20 de minute ale partidei. Moldoveanu şi Lumpkins au condus ofensiva „vulturilor" şi în partea a doua, când cei doi au reuşit 19 puncte consecutive pentru a tranşa definitiv soarta meciului.

Moldoveanu mai are nevoie de doar 13 puncte pentru a devenit al 28-lea jucător din istoria universităţii American care a marcat cel puţin 1000 de puncte în carieră, o performanţă remarcabilă având în vedere faptul că jucătorul român a evoluat doar un sezon şi jumătate pentru această echipă.

American va juca în semifinale, pe teren propriu, cu echipa universităţii Lafayette, care a încheiat pe locul şase sezonul regulat, dar a reuşit surpriza primului tur din playoff-ul Patriot League, eliminând pe Holly Cross, echipa de pe locul trei, cu scorul de 77-70.

Echipa care va câştiga Patriot League va participa la NCAA Tournament, faza finală a campionatului universitar nord-american de baschet care reuneşte cele mai bune 64 de echipe de pe întreg teritoriul Statelor Unite şi care este cunoscută şi sub denumirea de March Madness (Nebunia lunii martie).