Armstrong a indignat, din nou, lumea sportului: „Nu poţi să câştigi Turul Franţei fără dopaj“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lance Armstrong

După ce, în luna ianuarie, a admis, în premieră, că a folosit substanţe dopante, acum ciclistul american a acordat un interviu incendiar pentru „Le Monde“, cu o zi înainte de startul celebrului „Le Tour“.

Mitul Lance Armstrong a căzut, definitiv, după declaraţiile sportivului făcute, la începutul anului, în emisiunea lui Oprah Winfrey. 

*Uniunea Internaţională a Cicliştilor i-a retras americanului cele şapte titluri pe care le-a câştigat în Turul Franţei.

*Cărţile biografice ale sportivului au fost mutate în sectorul rezervat cărţilor Science-Fiction.

*Sponsorii au deschis o sumedenie de procese împotriva lui Lance, cerându-şi banii înapoi.

*Dintr-un atlet model, iubit de public, Armstrong a ajuns o „oaie neagră“ a sportului.

Din cauza lui Armstrong, dar şi mulţi alţi ciclişti care au admis că s-au dopat pentru a-şi îmbunătăţi rezultatele, imaginea acestui sport a fost distrusă. Tocmai de aceea, ediţia din acest an a Turul Franţei, cea cu numărul 100 – începe la 29 iunie şi se va încheia la 21 iulie – e considerată una în care ar trebui să înceapă reabilitarea credibilităţii ciclismului.

Ultimele declaraţii făcute de Armstrong au dovedit însă că aceasta va fi o misiune aproape imposibilă.

Ce a spus?

„E imposibil să câştigi Turul Franţei fără dopaj, deoarece e o probă de anduranţă, unde oxigenul este determinant. Ca să ofer un exemplu: EPO nu va ajuta un sprinter să câştige proba de 100 de metri, dar va fi hotărâtoare pentru un alergător de 10.000 metri. E evident. Cultura dopajului nu va dispărea niciodată. Eu, pur şi simplu, am participat la acest sistem. Sunt doar un om“, a declarat Armstrong pentru „Le Monde“, potrivit gsp.ro.

Nu voi reuşi niciodată să repar tot, dar îmi voi petrece întreaga viaţă încercând. Lance Armstrong