Sora lui Quaden, băieţelul hărţuit de colegi, a transmis un mesaj dur. Ea este o cunoscută activistă şi model

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guyala şi Quaden Bayles FOTO Instagram

Sora lui Quaden, băieţelul în vârstă de 9 ani care i-a spus mamei sale că vrea să se sinucidă după ce colegii şi-au bătut joc de el, a transmis un mesaj dur agresorilor.

Guyala Bayles (20 de ani), de profesie model şi activistă, a reacţionat după ce o filmare sfâşietoare cu fratele ei mai mic, Quaden, a făcut înconjurul lumii. 

În imagini, copilul plângea şi o ruga pe mama lui să-i dea o frânghie să se spânzure pentru că nu mai suportă bullying-ul la care este supus din cauza faptului că suferă de nanism. 

„Să-i ia dracu pe bătăuşi şi pe cei care nu ştiu decât să urască! Tu eşti cel mai cool, cel mai inteligent, cel mai puternic şi cel mai dulce copil pe care îl cunosc! Nu eşti singur, toţi suntem aici pentru tine, frăţiorul meu“, a scris modelul pe Instagram în dreptul unei imagini în care apare alături de Quaden. 

   

        View this post on Instagram                   @quadosss I say F**K the bullies and the hatters! You’re the coolest, smartest, strongest and the most sweetest kid I know! You’re not alone and we’re all here for you my bruh ❤️✊🏽 A post shared by Guyala Bayles (@guyala_lala) on Feb 20, 2020 at 9:51pm PST

   

Guyala Bayles este un model de succes, dar şi o cunoscută activită pentru drepturile aborigenilor australieni. Luna trecută, ea a distribuit în mediul online un video în care critica guvernul australian: „Cred că aveţi probleme importante de rezolvat. De ce copiii noştri se sinucid la vârste fragede? De ce avem atât de multe probleme de sănătate? De ce creşte rata alcoolismului şi a dependenţei de droguri? De ce rasismul este încă foarte ridicat în această ţară? De ce guvernului nu-i pasă de aborigeni?“.

        View this post on Instagram                   In love with my new @_thebondicollective swimmers How bloody cute are they?! 💙 A post shared by Guyala Bayles (@guyala_lala) on Feb 15, 2020 at 11:27pm PST

La 17 ani, în 2016, Guyala a luat parte la marşul de invazie din Brisbane, declarând că vrea ca australienii să accepte că locuiesc pe „un teritoriu furat“: „Concetăţenii albi au impresia că deţin totul, însă eu vreau ca oamenii să ştie că doar pentru că suntem negri asta nu înseamnă că suntem beţivi şi hoţi. De fapt, există o mulţime de persoane de culoare care fac mult bine în lume“. 

Guyala a povestit că provine dintr-o familie de activişti pentru drepturile poporului indigen. De asemenea, ea a dezvăluit că s-a confruntat cu rasismul la începutul carierei sale în industria modei şi chiar a fost sfătuită să nu menţioneze că are origini indigene. 

Yarraka Bayles, mama lui Quaden, care suferă de acondroplazie, o tulburare genetică care are ca rezultat nanismul, a decis să tragă un semnal de alarmă în privinţa conştientizării efectelor bullying-ului. 

Femeia a distribuit în mediul online o filmare în care fiul său de 9 ani plânge isteric şi o rogă să îi dea o frânghie să se spânzure, totul după ce a fost batjocorit de colegii de şcoală. „O să mă sinucid“ şi „Vreau să mor“ sunt câteva dintre afirmaţiile sfâşietoare ale micuţului. Filmarea a devenit virală şi a atras sute de mesaje de încurajare, inclusiv de la vedete, printre care actorul australian Hugh Jackman (51 de ani). Între timp, filmarea a fost ştearsă, iar femeia şi-a închis conturile din social media.