Robert Redford vorbeşte despre cazul Watergate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Redford în "Toţi oamenii preşedintelui"

Actorul Robert Redford va produce un documentar despre cazul Watergate, în care va asigura şi vocea naratorului, la peste 30 de ani după ce a jucat într-un film despre acelaşi celebru scandal politic din istoria Statelor Unite ale Americii

După ce, în 1976, cunoscutul actor american a jucat rolul jurnalistului Bob Woodward în filmul „Toţi oamenii preşedintelui/ All the President's Men", alături de Dustin Hoffman, care l-a interpretat pe Carl Bernstein, Robert Redford se întoarce acum la acel moment din istorie, ce s-a soldat cu demisia preşedintelui Richard Nixon.

Robert Redford a declarat recent pentru New York Times, citat de Mediafax, că „a sosit vremea să privim încă o dată spre acel moment din istorie".

Noul documentar, intitulat „All The President's Men Revisited", va avea premiera în anul 2013, informează bbc.co.uk.

Filmul „Toţi oamenii preşedintelui", regizat de Alan J. Pakula, a fost nominalizat la opt premii Oscar, câştigând patru trofee, inclusiv la categoria „cel mai bun scenariu", semnat de William Goldman.

Noul documentar a fost comandat de postul Discovery Channel şi va explora efectele pe care scandalul Watergate l-a avut asupra mediului politic şi a industriei mass-media din Statele Unite în cele patru decenii care au trecut de atunci.

Într-un interviu acordat BBC News săptămâna trecută, Robert Redford a spus că, după părerea lui, filmele documentare au înlocuit ziarele ca principală sursă de informaţii în jurnalismul de investigaţie.
Potrivit starului american, ziarele se află „într-un declin abrupt", iar filmele documentare au devenit „o formă mai bună de adevăr".

Mai multe pentru tine:
Doi tineri au murit la Suceava după ce au intrat cu motoscuterul într-un podeţ
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Reacția lui Nicolae Ciucă la declarația lui Ciolacu potrivit căreia Buzăul nu este în Moldova: „M-am simţit român şi la Focşani, şi la Suceava, şi la Buzău şi la mine la Pleniţa”
După Slănic Prahova, se întâmplă la Cluj. O stradă din municipiul Cluj-Napoca a luat-o la vale
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Polițiști la volan, instruiți cum să-i oprească pe vitezomani. „Noi aici nu facem școală de șoferi...” VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Cum a devenit salcia simbolul Floriilor. De la rituale sacre şi legende, până la medicină şi industrie
Jurgen Klopp, sfat pentru succesorul său, ales deja de Liverpool. „Cormoranii” intră într-o nouă eră