Platforma Threads a închis conturile celebrului student care urmărea zborurile private ale miliardarilor

0
Publicat:

Threads, platforma care face parte din grupul Meta, a închis mai multe conturi care prezintă date publice cu privire la zborurile celor mai bogate și cunoscute persoane, scrie Fortune.

Threads a închis conturile studentului care urmărea zborurile miliardarilor/Pexels: Julia Volk

Threads a anunțat că a închis luni un cont care urmărea zborurile lui Mark Zuckerberg, CEO al Meta, dar și conturi care publicau date ale zborurilor lui Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates, Kim Kardashian și Kylie Jenner. Vineri, un cont care urmărea avionul lui Taylor Swift a fost, de asemenea, suspendat.

Jack Sweeney, autorul din spatele conturilor, este cunoscut încă din 2022, când Elon Musk i-a suspendat contul de pe X, fostul Twitter, care publica același tip de conținut.

Deși datele Administrației Federale a Aviației din SUA cu privire la zborurile avioanelor private sunt publice, publicarea lor pe rețelele de socializare a stârnit un val de reacții negative din partea celebrităților vizate.

Un alt moment care l-a făcut pe studentul Sweeney celebru este atunci când artista Taylor Swift l-a dat în judecată pentru informațiile publicate, relatează BBC. Avocații cantautoarei i-au trimis o scrisoare prin care i-au cerut să înceteze activitatea de urmărire a zborurilor acesteia.

Scrisoarea, trimisă în decembrie, spune că informaţiile reprezintă "o ameninţare iminentă la adresa siguranţei şi bunăstării" lui Swift, numind-o „o chestiune de viaţă sau de moarte” pentru ea. De asemenea, vorbește și de mai mulți hărțuitori cu care a avut de a face de-alungul carierei, iar publicarea zborurilor reprezintă  „o foaie de parcurs pentru a-şi duce la îndeplinire planurile”.

Tânărul a declarat că nu are intenții rele la adresa lui Taylor Swift, ba chiar crede că „are câteva cântece bune”. De asemenea, acesta crede în transparență și în informațiile publice.

Potrivit Marketing Digital Yard, artista s-a aflat în topul celebrităților care produc cele mai mare emisii de CO2, întrucât jet-ul ei privat produce de 1.185 de ori mai multe emisii decât o persoană obișnuită.