Malik Bendjelloul a murit. Regizorul suedez, câştigător al premiului Oscar pentru cel mai bun documentar, avea 36 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul suedez Malik Bendjelloul, cunoscut mai pentru documentarul „Searching for Sugar Man” a murit marţi seară, la Stockholm, artistul având 36 de ani, informează „Daily Mail”.

Purtătoarea de cuvânt a poliţiei din capitala Suediei, Pia Glevnik, a declarat pentru Assoiated Press că Bendjelloul a murit marţi seară, dar nu a menţionat şi cauza morţii. Cu toate acestea, a adăugat că nu este luată în considerare implicarea unei anumite persoane în decesul regizorului suedez.    

Familia artistului a confirmat moartea lui Bendjelloul dar au refuzat să comenteze evenimentul nefericit şi a cerut să respectată intimitatea familiei.

A studiat jurnalismul realizarea producţiilor media la Universitatea Linnaeus din Kalmar, în sudul Suediei, iar ulterior a lucra ca reporter pentru radiodifuziunea publică SVT.

Ideea documentarului „Searching for Sugar Man” i-a venit în timpul unei călătorii, însă aceasta nu a fost prima sa experienţă privind realizarea documentarelor.

„Searching for Sugar Man”, producţie cinematografică în care este detaliată viaţa şi cariera artistului american Sixto Rodriguez, a câştigat Oscarul pentru cel mai bun documentar în 2013. Bendjelloul a câştigat şi alte premii din industria cinematografică printre care BAFTA, Director’s Guild of America, Producer’s Guild of America sau Sundance.

Ştire în curs de actualizare