Victor Melian schimbă restaurantele din România, la „Vine CHEF-ul“, din primăvară, la Pro TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chef Victor Melian, cunoscut în România şi nu numai, fost Executive Chef al unor restaurante de lux din Bucureşti va fi gazda noului show culinar de la Pro TV FOTO Pro TV

Pro TV va dezvolta formatul „Kitchen Nightmares“, achiziţionat recent alături de alte show-uri, sub denumirea de „Vine CHEFul“, după ce postul de pe Bulevardul Pache Protopopescu a înregistrat marca la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Marci (OSIM), la sfârşitul anului 2014. Show-ul va fi produs de o companie germană şi va fi prezentat de Victor Melian, fost chef al unor restaurante de lux din Capitală, din primăvară.

UPDATE: Postul de televiziune Pro TV a anunţat că Victor Melian, un personaj extrem de carismatic, cunoscut în România şi nu numai, fost Executive Chef al unor restaurante de lux din Bucureşti va fi gazda show-ului.

Chef Victor este pregătit să schimbe radical mersul lucrurilor din bucătăria restaurantelor cu probleme. Va porni în curând la drum în toată ţara, pentru a ajuta restaurante aflate în situaţii delicate. El va fi responsabil de găsirea elementelor de noutate, de a reinterpreta meniurile şi îşi va aduce contribuţia valoroasă prin know-how-ul dobândit în experienţa sa de 35 de ani în hospitality business, arată Pro TV.

Restaurantele româneşti suferă de sechele comuniste

„Este o provocare extraordinară! Pe de o parte vom încerca să salvăm restaurantele cu probleme (care includ şi elementele umane, de la bucătari, la service). Vom face minuni în numai 4 zile! Cel mai tare mă bucură gândul că restaurantele vor fi repuse pe linia de plutire. M-aş bucura ca unele să ajungă restaurante de top. Dacă la plecarea noastră din restaurant, o să văd un zâmbet pe faţa celor care lucrează acolo, voi considera că noi, echipa «Vine CHEFul», ne-am îndeplinit misiunea şi am realizat lucruri frumoase“, a declarat chef Victor Melian.

Chef Victor Melian va avea la dispoziţie câteva zile pentru a salva de la faliment şi pentru a îmbunătăţi restaurantele, venind cu idei fresh şi strategii inovatoare de business. Vor fi examinate până în cel mai mic detaliu meniul, calitatea preparatelor, costul acestora, bucătarii, personalul şi echipa de servire. În viziunea acestuia, problemele restaurantelor sunt de mai multe feluri: meniurile foarte stufoase, de dimensiunea unei cărţi de telefon, şi personalul nepregătit sunt cele mai evidente. „O mare parte din restaurante încă suferă de sechelele comuniste, dar nici Roma nu s-a construit peste noapte. Foarte puţini patroni de restaurante au curajul să investească în a încerca produse noi. Nu avem încă un restaurant cu stea Michelin, drumul e lu, dar eu nu-mi pierd niciodată speranţa“, a completat el.

Procedura „CHEFului“

În prima zi, chef Victor Melian va identifica problemele cu care se confruntă proprietarii restaurantelor. Urmează punerea în aplicare a planului de acţiune, care cuprinde rebranding-ul preparatelor şi discuţia cu întreg staff-ul restaurantului, inducând o stare generală descrisă de un singur cuvânt: schimbare. Ulterior, restaurantul va fi închis pentru a începe marea schimbare, de la meniuri, la service. În ultima zi, proprietarul va descoperi schimbările iar cheful îi va prezenta meniul, schimbările la nivel de decor, îmbunătăţirile din bucătărie şi modalităţile de promovare.

Chef Victor Melian FOTO Pro TV

Postul de televiziune urmează să lanseze un nou show culinar, după succesul înregistrat de „MasterChef“, care va purta denumirea de „Vine CHEFul“. Formatul original poartă numele de „Kitchen Nightmares“ şi îl avea în centru pe celebrul chef Gordon Ramsey. Pro TV a anunţat noua emisiune printr-un clip de promovare care rulează de o săptămână, iar faptul că aceasta ar putea fi denumirea este sugerat de cuţitul din logo, arată paginademedia.ro.

„Kitchen Nightmares“ este un reality-show difuzat pentru prima oară pe postul american Fox, în 2007, în care chef Gordon Ramsey ajută mai multe restaurante falimentare să se repună pe picioare. Astfel, timp de o săptămână acesta le conducea afacerea într-o ultimă încercare de a salva ce se mai putea. În România mai există o altă producţie a celebrului chef, „Hell’s Kitchen“, show difuzat de Antena 1. Formatul „Kitchen Nightmares“ va fi difuzat şi pe staţia Nova, din Bulgaria, care face parte din familia Central European Media Enterprise (CME). Mai mult, TV2, din Ungaria, a comandat formatul pentru zona locală.

Emisiunea culinară „Vine CHEFul“ va fi produsă de compania germană Constantin Entertainment GmbH, care angajează oameni pentru viitorul sediu pe care urmează să îl deschidă în România. Constantin Entertainment produce zeci de formate pentru posturi ca RTL, Sat 1, dar şi pentru televiziuni din Polonia, Croaţia, Ungaria, Spania şi Marea Britanie.

Marca înregistrată de Pro TV la OSIM. Adaptarea logo-ului este sugerată de cuţit

Pe lângă acest format, Pro TV a mai achiziţionat show-urile „Brendan’s Love Cruise“ şi „Superior Interiors“. Mai mult, în primăvară, acelaşi post TV va produce „Ferma vedelor“, un reality-show în care 12 celebrităţi vor trăi, timp de trei luni, într-un loc izolat, în condiţii de trai ca acum 100 de ani. Această emisiune va putea fi urmărită de luni până joi, dar şi sâmbăta, de la ora 20:30.

Un alt reality-show, „I’m a celebrity, get me out of here/Sunt celebru, scoate-mă de aici!“, se va difuza tot la Pro TV în acest an, în prime-time. Astfel, 12 vedete din România vor trăi, timp de 21 de zile, în condiţii grele în jungla din Africa de Sud.

Mai multe pentru tine:
Tricouri de Crăciun pentru copii și familie – Cadouri unice, outfituri cozy și reduceri exclusive eMAG: magia sărbătorilor în casa ta
Pijamale pentru copii de Crăciun 2025 – cozy și hazlii, la ofertă, majoritatea sub 100 lei, cadouri de la Moșu’ pentru dimineți pline de magie
Dovada că Alessia Pop, câștigătoarea Vocea României, s-a cunoscut cu Theo Rose înainte de a urca pe scena concursului de la PRO TV. Unde au fost cele două
Top 20 mașini de spălat și uscătoare 2025 – alege modelul perfect pentru casă și economisește inteligent
Ce etnie are Alessia Pop, câștigătoarea de la Vocea României: „Nu pot exprima durerea pe care o simt ...”
De ce se adaugă o lingură de mălai în compoziția sarmalelor. Un truc folosit de bucătăresele din Moldova
Cadouri de Crăciun pentru copii: 25 de hanorace și pulovere festive – de la modele la reducere sub 100 de lei, la cadouri unicat și personalizate
Cadouri de Crăciun pentru el: Top 15 aparate și produse de ras și bărbierit verificate online – alege cadoul care îl va impresiona și răsfăța
Cornel Dinu spune ce pensie încasează, după 40 de ani petrecuți la Dinamo: „Asta-i o țară, un stat care nu-și servește locuitorii, fură de la ei”
Cele mai bune 15 vinuri de pe eMAG în 2025: ce aleg românii de sărbători. Transformă mesele de Crăciun și Revelion în momente magice
Obiceiul adorabil de la Palatul Regal britanic, în ajun de Crăciun. Cum se împarte fericirea între prinți și prințese