Reacţia Pro TV cu privire la opiniile politice ale lui Tudor Chirilă şi acuzaţiile că serveşte interesele protestelor #rezist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Chirilă este nelipsit de la proteste şi un critic acerb al felului în care este guvernată ţara FOTO Pro TV

Reprezentanţii Pro TV au reacţionat după o serie de articole în care postul era acuzat că prin vocea lui Tudor Chirilă serveşte interesele protestelor #rezist, motiv pentru care îi permite actorului şi cântăreţului să critice deciziile politice ale actualei guvernări.

Într-un punct de vedere publicat de Paginademedia.ro, reprezentanţii Pro TV subliniază că luările de poziţie pe Facebook ale lui Tudor Chirilă, membru al juriului „Vocea României“, nu reprezintă poziţia postului, aşa cum se insinuează în unele articole apărute în presă. 

„Fiecare persoană are dreptul de a-şi exprima public opiniile, fie că vorbim de mediul politic sau social. Acţiunile prin care îşi exprimă opiniile despre peisajul politic din România sunt în calitate de persoană fizică si nu au legătură cu activitatea lui Tudor în Pro TV“, susţine Pro TV. 

De asemenea, postul menţionează că informaţiile referitoare la Pro TV prezentate în unele articole induc cititorii în eroare. 

Precizările Pro TV vin ca urmare a numeroaselor articole în care se afirmă că televiziunea, prin Tudor Chirilă, se află în spatele mobilizării #rezist şi are interese să scoată românii în stradă. Mai mult, se specifică faptul că declaraţiile critice ale artistului la adresa guvernării contravin regulamentului Central European Media Enterprises (CME), compania-mamă a Pro TV, care ar interzice angajaţilor să emită opinii politice. 

Astfel de articole au apărut în atacat pe Facebook prin postări sponsorizate de filiale PSD