Documentare interesante la TV. Patru recomandări pentru astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care doresc să se relaxeze în faţa micului ecran se pot uita la câteva documentare interesante la TV. Iată câteva recomandări:

Documentare interesante la TV. Inchiziţia. Viasat History. 22:00. Această serie elucidează un capitol întunecat şi sâgeros al istoriei britanice şi europene. Sunt prezentate poveşti care ne îngheaţă sângele, privim cu groază flăcările care înconjoară martirii Mariani şi alţi oameni de înaltă credinţă şi convingeri de neclintit şi vedem oameni obişnuiţi şi nevinovaţi căzând victime psihopaţilor şi fanaticilor religioşi. Trecând de la persecuţia religiilor şi credinţelor, la vânarea misterioşilor Catari şi a Cavalerilor Templieri, prin tortura şi execuţia vrăjitoarelor, a misticilor şi a vindecătorilor, acest program relatează fapte înfiorătoare săvârşite în numele credinţei.

Documentare interesante la TV. În sălbăticia Africii. Animal Planet. 21:05. Documentarul prezintă cele mai spectaculoase zone din Africa. dar şi principalele animale masive specifice continentului: leul, elefantul, leopardul, rinocerul (atât cel alb, cât şi cel negru) şi bivolul. „În sălbăticia Africii” le descoperă ascunzătorile, problemele din savană, dar şi cum habitatul lor natural le este ameninţat şi ce măsuri sunt luate în această privinţă.  

Documentare interesante la TV. „Trucurile minţii”, pe Discovery Science

Documentare interesante la TV. „Ticăloşi fără glorie”: Povestea adevărată. Discovery World. 22:00. Iată incredibila poveste adevărată din spatele filmului lui Quentin Tarantino, "Ticăloşi fără glorie": un grup de evrei americani refugiaţi pătrund în spatele liniilor naziste, ca să se răzbune. Adolescentul Hans Wijnberg a fost trimis în America, plecând din Olanda ca să scape de agresiunea nazistă, iar Fred Mayer şi familia lui au fugit din Germania la începutul războiului. Amândoi se înrolează în Armata SUA şi sunt recrutaţi de agenţia de spionaj OSS. 

Dar pentru „Operaţiunea Greenup”, o misiune îndrăzneaţă care investighează avanpostul nazist din Alpii Austriei, e nevoie de un om din interior: Franz Weber, născut în Tirol, prizonier de război, e un fost ofiţer care a dezertat din Wehrmacht-ul austriac. Combinând relatări personale ale unor veterani OSS, reconstituiri fascinante, segmente de grafică pe computer şi imagini de arhivă, programul readuce la viaţă misiunea acestui trio temerar, prezentând una dintre cele mai de succes operaţiuni din Al Doilea Război Mondial.

Documentare interesante la TV. Trucurile minţii. Discovery Science. 22:00. Acesta este un program ambiţios, în care mai mulţi specialişti apelează la trucuri psihologice inteligente şi tehnici uimitoare de manipulare a minţii, abordând oameni obişnuiţi care, fără să bănuiască nimic, ajung să facă lucruri pe care nu ar fi crezut vreodată că le pot face.

Nu există nimic mai fascinant, mai amuzant, mai contradictoriu şi mai greu de descifrat decât mecanismele de funcţionare a creierului uman. Descoperim cât de maleabilă este mintea noastră şi demonstrăm cât de vulnerabili putem fi în faţa celor care ştiu cum să ne manipuleze.