Cosmin Cernat, producătorul unei emisiuni difuzate de un post canadian: „Vom demara discuţii cu mai multe staţii din România pentru a prelua formatul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Cernat are o experienţă de peste 20 de ani în televiziune

Cosmin Cernat va fi producătorul general al reality show-ului „Travel by Dart“, difuzat de o televiziune canadiană. Emisiunea de călătorii, ce are şi o componentă filantropică, va fi prezentată tot de un român, Sorin Mihailovici, acelaşi care a şi creat formatul.

„Travel by Dart“ va debuta la postul canadian OMNI TV în luna septembrie a anului viitor, iar filmările vor începe la sfârşitul acestui an şi se vor desfăşura în 12 ţări din întreaga lume, după cum scrie site-ul Paginademedia.ro. Mai mult, realizatorii formatului sunt în discuţii şi cu televiziunile din România pentru a fi preluat. 

„Împreună cu Matt Cook, şi el prezentator al show-ului, la începutul fiecărui episod aruncăm o săgeată de darts pe harta lumii şi unde se înfige acolo mergem. Este un show de travel, aventură, cu mult umor, însă cu o componentă caritbailă foarte puternică. În fiecare ţară în care ajungem ajutăm pe cineva sau susţinem o cauză“, a declarat Sorin Mihailovici, fost jurnalist la Gazeta Sporturilor şi care locuieşte de 15 ani în Canada. 

Potrivit Paginademedia.ro, în primul sezon echipa emisiunii va ajunge în Antarctica, Vietnam, Egipt, China, Insulele Galapagos, Mauritius, Mexic, Japonia, Oman, Insula Paştelui, Groenlanda şi Tasmania. 

„Toata lumea mă cunoaşte evident din faţa camerelor, însă am considerat că este momentul, după atâţia ani să trec şi în spatele acestora. Au existat pe durata carierei mele în televiziune multe emisiuni şi evenimente la care am lucrat şi partea de producţie“, a declarat şi Cosmin Cernat potrivit aceleiaşi surse. 

Cernat a precizat şi că o parte din echipa de producţie a emisiunii va fi din România, o parte din Canada, iar de grafică se va ocupa o companie din India, dar şi că sunt în negocieri avansate cu mai multe platforme online din Canada şi America pentru difuzarea show-ului. 

Cosmin Cernat este absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport şi are o experienţă în televiziune de peste 20 de ani. A lucrat timp de 11 ani la Televiziunea Română, în perioada 1996-2007, intrând apoi în echipa postului Kanal D, odată cu lansarea pe piaţa audiovizualului românesc a televiziunii deţinute de trustul turcesc Dogan Media International, în funcţia de şef al Departamentului Sport.

În septembrie 2010, Cosmin Cernat a revenit la TVR ca project manager în cadrul Departamentului Sport şi s-a ocupat de coordonarea proiectului UEFA Champions League, a meciurilor echipei naţionale de fotbal şi a transmisiunilor sportive speciale la televiziunea publică. În noiembrie 2010, Cosmin Cernat a câştigat concursul organizat de TVR pentru desemnarea directorului Departamentului Sport din TVR. Cosmin CernatEl a fost comentator la şapte ediţii consecutive ale Jocurilor Olimpice şi a fost recompensat cu premiul Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România (APTR) în 2000. De asemenea, Cosmin Cernat a prezentat programe de divertisment, printre care se numără „Ploaia de Stele“ şi Festivalul Cerbul de Aur, la TVR, dar şi „Spune-mi preţul“ şi „Şatra“, la Kanal D.

Sorin Mihailovici este de opt ani producător şi responsabil pe partea de comunicare la OMNI TV Edmonton, dar şi dezvoltatorul unei aplicatii de mobil, Scam Detector, premiată cu Consumer Champions de catre guvernul provinciei Alberta.