Cea mai valoroasă handbalistă a lumii, la „Garantat 100%“. Cristina Neagu: „Noi, românii, de multe ori ne mulţumim cu puţin“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Handbalista Cristina Neagu este invitata lui Cătălin Ştefănescu în ediţia de duminică a emisiunii „Garantat 100%“, difuzată de TVR 1 de la ora 23.00.

Cristina Neagu este prima handbalistă din istorie desemnată de trei ori cea mai valoroasă jucătoare din lume, în anii 2010, 2015 şi 2016. „Nu uit de unde am plecat. (...). Iubesc ţara în care m-am născut. Nu îmi doresc şi nu mi-am dorit niciodadată să mă fi născut în altă ţară“, începe sportiva povestea la „Garantat 100%“.

Îşi doreşte să fie un model pentru oamenii care o privesc şi care o admiră. Tocmai de aceea, în discuţia cu Cătălin Ştefănescu, Cristina Neagu a vorbit mult despre „mentalitatea de învingător“, care trebuie să fie prezentă chiar de la antrenamente. „Tot timpul, nu numai în timpul meciului, căci o mentalitate se formează, nu apare dintr-o dată“, crede handbalista. A discutat şi cu colegele de echipă acest lucru, dar „noi, românii, de multe ori, din păcate, ne mulţumim cu puţin“, precizează ea.

Cristina Neagu vorbeşte despre copilăria petrecută în Ghencea, despre cum juca fotbal, baschet şi cum îi plăcea să alerge. Povesteşte despre cum a descoperit handbalul şi cum a simţit din primele zile că este sportul care o atrage cel mai mult. Invitata lui Cătălin Ştefănescu spune că păstrează şi astăzi legătura cu cei de la blocul unde a copilărit, cu care se juca pe când era mică.

Sportiva recunoaşte că şi-a dorit de mică să câştige medalia de aur cu echipa naţională. Este visul copilăriei ei, după ce s-a apucat serios de sport. „Indiferent ce oameni buni are în componenţă, o echipă trebuie să joace ca o echipă, să facă performanţă“, subliniază Cristina. Iar echipa naţională de handbal a României este singura din lume care s-a calificat la toate ediţiile campionatului mondial.

Despre ce înseamnă lucrul cu un antrenor străin, ce aduce el nou, nu neapărat în plan tehnic, ci în plan extrasportiv – program, libertatea de exprimare a opiniei, responsabilitate –, despre cum a depăşit probleme grave de sănătate (accidentul la umăr), dar şi despre planurile de viitor ale Cristinei Neagu şi ce va face când se va lăsa de joc aflaţi duminică seară, la „Garantat 100%“, difuzată la TVR 1 şi TVR+, de la ora 23.00. 

Noul sezon „Garantat 100%“, cel de-al 36-lea, a avut până acum interviuri cu actorii Armand Assante, Ethan Hawke şi Sir Derek Jacobi şi cu artistul vizual, performerul, coregraful, scenaristul şi regizorul Robert Wilson.