Cârcotaşii au înmânat membrilor CNA petiţia „pentru o televiziune fără mizerii“: „Sper ca acesta să fie începutul unei schimbări în audiovizual“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa emisiunii „Cronica Cârcotaşilor“ a înmânat membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) petiţia „pentru o televiziune fără mizerii“ semnată de 27.000 de persoane.

La şedinţa CNA au fost prezenţi Cristian Hrubaru, Ioana Petric şi Oana Paraschiv, prezentatorii „Cronicii Cârcotaşilor“, şi Şerban Huidu, producătorul emisiunii.

„CNA este interesat de orice iniţiativă din partea societăţii civile“, a spus Radu Herjeu, care a condus şedinţa de joi. Ulterior, Cristian Hrubaru i-a înmânat lui Herjeu teancul de semnături.

„Sper ca acesta să fie începutul unei schimbări în audiovizual“, a precizat Cristian Hrubaru, adăugând că petiţia iniţiată de Cârcotaşi urmează să fie înmânată şi Parlamentului. „Sunt primele 27.000 de semnături, pentru că această petiţie va continua“, a mai spus Hrubaru.

„Vă asigur că voi sprijini orice iniţiativă civică pentru îmbunătăţirea spaţiului audiovizual din România şi voi fi întotdeauna gata să aplic legile“, a declarat la rândul lui Herjeu.

Membrul CNA Florin Gabrea a remarcat faptul că acest demers a venit de la un grup foarte restrâns al unei televiziuni, Prima TV, care, la modul general, are încălcări ale legislaţiei audiovizualului. „Dacă venea de la călugării şaolini, eram de acord, dar, venind de la un grup mic, grupuscul, de la un radiodifuzor...“, a spus Gabrea.

Petiţia este menită să-i ajute pe legiuitori să schimbe lucrurile şi să arate că în România există şi decenţă. „Încercăm să eliminăm toată mizeria din televiziune, nu este posibil să se întâmple ceea ce se întâmplă acum la televizor“, a declarat Cristian Hrubaru, unul dintre prezentatorii „Cronicii Cârcotaşilor“, îndemnându-i la acţiune pe cei care vor ca CNA să schimbe Legea Audiovizualului.