VIDEO CNA interzice Paraziţii şi B.U.G. Mafia înainte de ora 23.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:
3 melodii de la Paraziţii au fost cenzurate după ce au fost difuzate la radio la sfârşitul anului trecut

Şapte melodii, dintre care trei ale trupei Paraziţii, „De ziua ta“, „Toate-s la fel“ şi „Bagabonţii 99“, au fost interzise de la difuzare pe posturile de televiziune şi radio înainte de ora 23.00, printr-o decizie luată, miercuri, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Decizia luată miercuri de CNA vizează melodiile „De ziua ta“, „Toate-s la fel“ şi „Bagabonţii 99“, ale trupei Paraziţii, dar şi piesele „Scoate limba“ de Mamelino, „Turbofin“ de Grasu XXL, „Hai cu mine“ de B.U.G. Mafia şi „Talk dirty“ de Jason Derulo.

CNA a luat această decizie în încercarea de a curăţa audiovizualul din România de melodii cu limbaj vulgar, difuzate la TV şi la radio la ore accesibile minorilor, fapt interzis de legislaţia audiovizualului.

Decizia a fost luată la propunerea membrului CNA Narcisa Iorga, fiind adoptată cu şapte voturi pro (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu şi Răsvan Popescu) şi două contra (Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea).

Decizia a fost luată în contextul în care aceste piese au fost difuzate la emisiunile matinale de la Kiss FM şi Radio Zu, în lunile septembrie, octombrie şi noiembrie 2013.