Premiile Oscar 2013 fac un compromis la categoria „cea mai bună piesă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea de-a 85-a ediţie a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie 2013, la Hollywood - Los Angeles. FOTO Mediafax/AFP

Academia americană de film (asociaţia care acordă premiile Oscar) şi-a schimbat regulile pentru 2013 la categoria „cel mai bun cântec“ deoarece în anii precedenţi nu au fost suficiente nominalizări.

Potrivit BBC, citat de Mediafax, Academia a decis să modifice regulile acestei categorii pentru a se asigura că vor fi nominalizate mai multe melodii, după ce la gala Oscar din acest an au fost propuse doar două piese.

Mai mult, în ediţiile precedente abia câteva melodii au reuşit să intre în cursa marelui premiu, motivul principal fiind sistemul foarte complex de votare. Noua procedură e mult mai simplă, iar cele mai votate cinci melodii din lista lungă vor fi nominalizate la categoria „cel mai bun cântec“.

Membrii Academiei vor primi DVD-uri cu videoclipurile şi prezentări ale respectivelor melodii, iar după ce le vor urmări, vor putea vota primele cinci cântece favorite.
Totuşi, dacă vor fi mai puţin de 25 de piese pe lista lungă a nominalizărilor la această categorie, lista scurtă a secţiunii va cuprinde doar trei nominalizări, iar dacă vor fi doar nouă cântece pe lista lungă, este posibil să nu fie acordat niciun premiu.

Cea de-a 85-a ediţie a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie 2013, la Hollywood, Los Angeles. Teatrul din Hollywood, unde este organizată de peste 10 ani ceremonia de decernare a premiilor Oscar, a fost redenumit după numele noului său sponsor, Dolby.