Emma Stone a explicat de ce a vrut să filmeze prima scenă nud din carieră: „Colega mea mi-a spus să nu o fac“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa Emma Stone (30 de ani) a filmat prima scenă nud din carieră şi a explicat motivele pentru care a acceptat să se dezbrace în filmul „The Favourite“, desemnat de Institutul American de Film drept unul dintre cele mai bune ale anului 2018.

Într-un interviu pentru The Hollywood Reporter, Emma Stone a vorbit despre rolul din „The Favourite“, pentru care criticii spun că are mari şanse să primească o nominalizare la Oscar.

Actriţa a mărturisit că ea a fost cea care a insistat să filmeze o scenă nud cu actriţa Olivia Colman pentru că simţea că astfel va da o notă mult mai reală scenariului. „Aveam un cearşaf în jurul corpului şi, după ce am tras câteva duble, am întrebat dacă pot să rămân goală. Olivia mi-a spus: «Nu, nu o face!», regizorul Yorgos Lanthimos m-a întrebat dacă sunt sigură că asta îmi doresc. Le-am răspuns: «Absolut!». Am ales să o fac. Pentru mine avea mai mult sens“, a spus câştigătoarea de Oscar.

Într-un alt dialog, cu actorul francez Timothee Chalamet din cadrul proiectului „Actors On Actors“ al revistei „Variety“, Stone a subliniat că îşi alege rolurile ţinând seama de mai mulţi factori, nu pentru a apărea goală. 

„Sincer, niciodată în cariera de aproape 13 ani nu am luat o decizie gândindu-mă: «acesta este un rol pe care ar trebui să-l fac». Mereu am ales rolurile pentru că m-am îndrăgostit de un element, sigur asta dacă eşti suficient de norocos încât să ai şansa de a face alegeri, ceea ce e foarte rar, şi ştiu că nu va dura la nesfârşit. Acum am încercat să combin toate cele trei elemente – scenariul, personajul şi regizorul. Mereu este vorba despre aceste trei lucruri şi niciodată despre dorinţa de a-mi arăta sânii“.

„The Favourite“ este o poveste dulce-amăruie despre intrigi regale, pasiune, invidie şi trădare în curtea reginei Anne la începutul secolului al XVIII-lea, în Anglia. În film, Olivia Colman o portretizează pe Regina Anne, în timp ce Emma Stone o joacă pe Abigail Masham, o tânără care luptă pentru inima şi afecţiunea reginei. Triunghiul amoros feminin este completat de Rachel Weisz, care este Sarah Jennings Churchill, confidenta şi amanta reginei. 

Emma Stone a câştigat anul trecut primul premiu Oscar la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal cu interpretarea sa din filmul „La La Land“. Artista americană a fost nominalizată la Oscar şi în 2015, la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru interpretarea sa din filmul „Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)“.